Dura
Novosti

KAKO NAPRAVITI POSLOVNI PLAN

KAKO NAPRAVITI POSLOVNI PLAN
KAKO NAPRAVITI POSLOVNI PLAN

Još jedna u nizu od radionica iz programa Startup akademija je danas održana u DURA-i. Ovaj put je to bila radionica „Kako napraviti poslovni plan“ koju je vodio g. Ozren Hudina.

Polaznici radionice su dobili priliku dobiti korisne informacije iz prakse uz temeljne naputke iz prve ruke od predavača koji ima dugogodišnje iskustvo u procjeni i izradi poslovnih planova i investicijskih projekata. Predavanje je sadržavalo vrijedne informacije ukoliko polaznici žele sami izraditi Poslovni plan ili u slučaju ako žele da im taj posao obavi poslovni savjetnik (konzultant).

 

Predavači je također kroz predavanja prikazato određena poslovna razmišljanja kako bi polaznici razumjeli zašto financijske institucije/banke od njih traže određene informacije.

 

U ovom ciklusu Startup Akademije bavimo se još jednom korisnom temom za sve poduzetnike ili one koje namjeravaju to postati. S našim predavačima pričamo o poslovnom neuspjehu – strahu od neuspjeha, suočavanju s neuspjehom, pobjeđivanju neuspjeha… Želimo skinuti stigmu i negativnu konotaciju nečega što je sastavni dio uspjeha i poduzetničkog puta, jer se događa svima. Svoje viđenje neuspjeha s nama je podijelila i Ozren Hudina.

 

Osobno sam u poslovnoj karijeri imao veliki broj “poslovnih neuspjeha” i vjerujem da svatko tko kaže da ih nije imao mislim da nije u potpunosti iskren, prvenstveno prema samom sebi. Poslovni neuspjesi su sastavni dio “poslovnog odrastanja i učenja” i kao takve ih treba prihvatiti i iz svakoga izvući neku korist. Budući da sam osoba koja je snažno orijentirana na ljude, neuspjesi koje najviše pamtim su vezani na narušene odnose sa pojedinim kolegama i poslovnim partnerima uslijed nepridržavanja dogovorenog. Iz tog sam naučio da ne mogu svi ljudi sa kojima surađujem pristupati na isti način i sa istom voljom kao i ja pojedinom zadatku…i to je u konačnici normalno jer nismo svi isti.  U ovom konkretnom slučaju ključno je prepoznati, kako kvalitete tako i mane, suradnika te obje karakteristike prihvatiti i sukladno istima se oslanjati na navedene suradnike i davati im povjerenje. Neuspjeha se definitivno ne treba bojati, i uvijek treba biti spreman na neuspjeh….tako se lakše nositi sa istim.

Rekao bih da je neuspjeh važan dio uspjeha…super je kada sve ide kako treba i bez problema no to nije realno i ako iz svakog neuspjeha nešto naučimo nakon određenog vremena smo “pametniji, odlučniji i spremniji” za sve izazove nego što smo bili kada je sve išlo bez poteškoća“.

Vidimo se na slijedećoj radionici!

Datum:
26.10.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X