Dura
Novosti

ODRŽANA POSLJEDNJA RADIONICA U JESENSKOM CIKLUSU STARTUP AKADEMIJE

ODRŽANA POSLJEDNJA RADIONICA U JESENSKOM CIKLUSU STARTUP AKADEMIJE
ODRŽANA POSLJEDNJA RADIONICA U JESENSKOM CIKLUSU STARTUP AKADEMIJE

 Ovaj vikend smo u okviru “Startup akademije” održali posljednju radionicu jesenskog ciklusa. Radionicu pod nazivom “Ispitaj svoju ideju – stvori poslovni model” je vodio Tomislav Krišto, vlasnik tvrtke Štreberaj.

 

Nakon današnje radionice sigurni smo kako polaznici imaju jasniju sliku o tome što je sve potrebno kako bi se ideja razvila u uspješan posao. Bila je ovo prilika da ideja nakratko zaživi u realnim tržišnim uvjetima a sve zahvaljujući ispitivanju ideje na platnu poslovnog modela i brojnih drugih alata i tehnika koje su polaznici danas usvojili. Iskreno se nadamo kako će sve dobre ideje o kojima smo danas imali prilike čuti vrlo brzo zaživjeti kao uspješni projekti.

Osim o stvaranju poslovnog modela s Tomislavom smo porazgovarali i o poslovnom neuspjehu i kako ga prevladati:

„Osobno imam nekoliko priča o neuspjehu, međutim ono što je najbitnije je svaku od tih situacija proživjeti racionalno te što manje emocionalno, odnosno ne vezati se previše uz ideje koje želimo realizirati. Iz svakog neuspjeha naučim nešto novo, odnosno što da ne ponavljam ubuduće. Obogatim svoje buduće razmišljanje i svaki put puno bolje započnem nešto novo, baš zato što se prisjetim starih grešaka.

Budućim poduzetnicima bih savjetovao da se ne vežu emocionalno uz ideje, i da ulažu što je više vremena moguće istražujući sve aspekte svoje ideje jer će tako najbolje naučiti u kom smjeru trebaju razvijati projekt.

Naposljetku, smatram da je neuspjeh neophodan dio uspjeha, potrebno ga je prihvatiti kao nešto sasvim normalno, ali težiti da se iz njega nauči što više, te da se s naučenim iskustvima zrelije pristupi novim idejama.“

 

Datum:
07.12.2019
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X