Dura
Natječaji

PRIJAVITE SE NA PROGRAM POKRENI NEŠTO SVOJE

PRIJAVITE SE NA PROGRAM POKRENI NEŠTO SVOJE
PRIJAVITE SE NA PROGRAM POKRENI NEŠTO SVOJE

ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za četvrtu generaciju dobitnika potpore jednog od svojih razvojnih programa koji provodi u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o..

Program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe u svrhu započinjanja i razvoj poslovanja. Kroz tri dosadašnja izdanja prošlo je više od 1.000 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun i pol kuna za 20 uspješnih poduzetničkih projekata. Ove godine program doživljava svoje četvrto izdanje u organizaciji ACT Grupe, pionira društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i potporne organizacije za razvoj društvenog/impact poduzetništva, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku. Philip Morris Zagreb d.o.o. ponovno je osigurao bespovratna financijska sredstva za šest novih projekata, a ove će godine dobitnicima osim financijske, pružiti i mentorsku podršku.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, inovativnim start-upovima te poduzetnicima/ama početnicima/ama s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

„Veliko nam je zadovoljstvo bilo provoditi tri godine programa tijekom kojih smo financijski podržali 20 poduzeća u ukupnom iznosu od gotovo 1,5 milijuna kuna. Vjerujemo kako kvalitetnih ideja i prijava neće nedostajati ni ove godine i da će program „Pokreni nešto svoje“ i ponovno dokazati kako u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha i inovativnih ideja, već prikladne financijske i mentorske podrške. Iskustvo prethodnih natječaja, ali i drugih potpornih programa koje provodimo u ACT Grupi, pokazuje nam kako je upravo korištenje mentorske podrške poduzetnicima pomoglo da brže ostvare zacrtane ciljeve u razvoju poslovanja. Stoga će u četvrtoj generaciji dodatan fokus biti upravo na jačanju savjetodavnog dijela potpore, čemu će značajan doprinos dati i stručnjaci i stručnjakinje iz partnerske tvrtke Philip Morris Zagreb, koja program prati od samog početka.“, izjavio je Igor Roginek, voditelj komunikacija ACT Grupe.

Dosadašnji dobitnici potpore ističu jasnu komunikaciju i fleksibilnost programa te stručnu tehničku, financijsku i mentorsku podršku ACT Grupe i Philip Morrisa kao čimbenike koji su im najznačajnije olakšali provedbu inovativnih poslovnih projekata. Osim toga, Alumni mreža korisnika potpore „Pokreni nešto svoje“ povezuje aktivne sudionike programa i najbolje projekte iz prethodnih generacija, s ciljem osiguravanja stručne pomoći i razmjene mišljenja i iskustava, pružajući sudionicima programa još jedan vid savjetodavne podrške, i to od upravo od poduzeća koja su se nedavno i sama nalazila u najranijoj fazi razvoja.

„Iznimno smo ponosni što kroz ovaj program kontinuirano doprinosimo jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj, a osobito nam je zadovoljstvo vidjeti napredak i uspjehe dobitnika nakon provedbe programa. S obzirom da i sami prolazimo kroz vlastitu transformaciju, svjesni smo koliko je ulaganja potrebno za istraživanje i razvoj novih ideja da bi jednog dana postale konkretni proizvodi i usluge. Važno nam je da se program iz godine u godinu razvija, a interes poduzetnika govori nam da program „Pokreni nešto svoje“ postaje sve značajniji i prepoznatljiviji. Cilj nam je svakako daljnji rast i razvoj programa, kako bismo pružili potporu što većem broju kvalitetnih projekata“, izjavila je Dijana Najjar iz tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o.

Za financiranje šest najboljih projekata u okviru četvrtog kruga natječaja Philip Morris Zagreb d.o.o. osigurao je iznos ukupne vrijednosti od 444.000,00 kuna te će svaki od dobitnika biti sufinanciran fiksnim iznosom od 74.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 17. veljače 2020. godine do 12h.. Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 9. travnja 2020., a početak provedbe projekata je 1. svibnja 2020. godine.

Dobitnici programa 2019. godine

Datum:
30.01.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X