Dura
Novosti

KRENULE TECH RADIONICE

KRENULE TECH RADIONICE
KRENULE TECH RADIONICE

Na prvoj ovogodišnjoj TECH radionici upoznali smo se s osnovama Arduina, elektroničke prototipne platforme namjenjene kreiranju elektroničkih projekata koja je nastala u Italiji 2005. godine. Danas već postoji velika zajednica diljem svijeta koja se bavi Arduinom, tako da smo se i mi odlučili uključiti u njezino širenje I i šestu godinu za redom organiziramo Tech radionice. Nadamo se da je današnja uvodna radionica potaknula maštu naših polaznika i da će nastaviti razvijati svoju kreativnost daljnjim istraživanjem mogućnosti Arduino platforme.

Na radionici su polaznici naučili kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Polaznici su se prvenstveno upoznali s osnovama Arduino tehnologije kao npr. naučiti povezivati LED diode, senzore i WiFi, te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Polaznici su izraditi prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.
Radionicu su vodili Nikša Vlahušić i Dubravko Jakovljević

Datum:
15.02.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X