Dura
Novosti

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI OBILJEŽEN U DURA-I

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI OBILJEŽEN U DURA-I

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Glavne uprave za okoliš Europske komisije s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

Svake godine Europski tjedan mobilnosti organizira se od 16. do 22. rujna a slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) što odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.

DURA je navedeno događanje obilježila uz pomoć kolega iz Grada Dubrovnika te smo zajedno predstavili projekte vezane za mobilnost koje uspješno provodimo a to su: SMILE- Interreg Adrion i City Cargo Changer Cargo Bike, Horizon 2020. Nakon čega smo aktivno raspravljali o mogućnostima za poboljšalje prometnih rješenja u Dubrovniku kojima aktivno pridonose prethodno navedeni projekti.

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI OBILJEŽEN U DURA-I
Datum:
21.09.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X