Dura
Novosti

JOINT_SECAP RADIONICE

JOINT_SECAP RADIONICE
JOINT_SECAP RADIONICE

Djelatnik DURA-e Mato Mojaš sudjeluje na fokus radionicama održanim u sklopu projekta Joint_SECAP. Radionice se održavaju 06.-08. listopada 2020. godine u prostorijama novoga studenskoga doma u Dubrovniku.

Radionice su koncipirane kako bi lokalnoj zajednici i zainteresiranim strankama predstavili projekt i njegove ciljeve: Podizanje svijesti o opasnosti klimatskih promjena za Dubrovačko područje, predstaviti izrađenu procjenu ranjivosti i rizika od klimatskih promjena, te raspraviti potencijalne mjere za prilagodbu klimatskim promjenama.

Cilj Joint_SECAP projekta je razviti zajedničke strategije  za prilagodbu klimatskim promjenama u obalnim područja sa obje strane Jadranskog mora. Projekt će definirati metodologiju za izradu zajedničkih akcijskih planova (SECAP) koji će poboljšati praćenje klimatskih promjena te razmjenu znanja o strategijama prilagodbe i mjerama ublažavanja klimatskih promjena.

Glavni rezultat projekta bit će zajednički akcijski planovi i online alat za razvoj zajedničke strategije za prilagodbu klimatskim promjenama u obalnim područjima.

Projekt traje 30 mjeseci počevši od 1. siječnja, 2019. godine, a povodit će se do 30. lipnja, 2021. godine. Financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 1,780,628.88 € uz nacionalno sufinanciranja u iznosu od 314.228,63 € što daje ukupni proračun od 2.094.857,50 €.

Datum:
08.10.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X