Dura
Novosti

IVAN CIKATIĆ: “ZDRAVLJE, PREHRANA, OKOLIŠ (ŠTO SVE NE ZNAMO?)”

IVAN CIKATIĆ: “ZDRAVLJE, PREHRANA, OKOLIŠ (ŠTO SVE NE ZNAMO?)”
IVAN CIKATIĆ: “ZDRAVLJE, PREHRANA, OKOLIŠ (ŠTO SVE NE ZNAMO?)”

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji  je ove godine posvećen planeti Zemlji, i povodom Europskog tjedna održivog razvoja 2020. u suradnji DURA-e i Dubrovačkih knjižnica u petak 23. listopada 2020., održano je  predavanje prof. Ivana Cikatića ”Zdravlje, prehrana, okoliš (što sve ne znamo?)”.

 

Živimo li u ekosustavu ili egosustavu? Jesmo li “nasjeli” održivom razvoju? Što je to razvoj? Hranimo li se pravilno? Znamo li uopće što je to hrana, odakle dolazi i kako djeluje na naš organizam? Odgovore na ova pitanja, otvarajući i neka nova, pokušao je u svome predavanju dati profesor biologije Ivan Cikatić. Dotakao se značenja vode i koliko je ona važna za organizam jednako kao i hrana.

 

Čovjek prvo mora znati što zdravlje nije da bi mogao živjeti u zdravlju. Svojim načinom života ljudi utječu na sebe i  život oko sebe. Većina ih ne zna disati, spavati, odabrati zdrave namirnice za jelo, točno ih pripremati  i na kraju konzumirati u pravilnoj kombinaciji i na pravilan način. A to su samo one osnovne potrebe.

 

Prof. Ivan Cikatić je pokušao odgovoriti na sva pitanja od strane publike vezano za hranu, okoliš i zdravlje.

Datum:
27.10.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X