Dura
Natječaji

Objavljena dva javna poziva u okviru novih mjera potpore kulturnom sektoru

Objavljena dva javna poziva u okviru novih mjera potpore kulturnom sektoru
Objavljena dva javna poziva u okviru novih mjera potpore kulturnom sektoru

Ministarstvo kulture i medija objavilo je nove mjere potpore kulturnom i kreativnom sektoru ugroženom uslijed pandemije, kojima će se dodatno podržati odvijanje umjetničkih aktivnosti i djelovanje u svim kulturnim djelatnostima.

Svjesni velike neizvjesnosti u kojoj se trenutno nalazi čitavo društvo, a kojom je kultura posebno pogođena, kreirali smo nove mjere potpore kulturnom sektoru.

U prvom valu epidemije i potpunog zatvaranja, mjerama smo nastojali osigurati potporu umjetnicima koji su izgubili mogućnost svojega djelovanja, čiji je društveni i ekonomski status u temeljima ugrožen. U drugoj fazi, mjerama iz Kriznog COVID fonda željeli smo pokrenuti zaustavljeni kulturni život, omogućiti rad i djelovanje umjetnika u otežanim uvjetima za što smo osmislili ad-hoc natječaje i omogućili linije povoljnih kredita za likvidnost sa 100% jamstvom.

U ovoj trećoj fazi osiguravamo potporu proizvodnji filmova koju će sukladno svojim kriterijima dodijeliti Hrvatski audiovizualni centar, a danas objavljujemo Javni poziv za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti. Cilj ovog Poziva je potaknuti nastavak aktivnosti u području izvedbenih umjetnosti u okolnostima smanjenih prostornih kapaciteta i posljedične nemogućnosti pokrivanja dijela troškova izvedbi. Rok za predaju prijava je do 16.11.2020. do 17 sati.

Također, objavljujemo Javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja u svim kulturnim djelatnostima (audiovizualnim, izvedbenim, književnim i prevoditeljskim te vizualnim). Ovim Pozivom osigurat će se namjenska sredstva profesionalcima u području kulture i umjetnosti (umjetničke organizacije, strukovne udruge u području kulture, samostalni umjetnici, nezavisni profesionalci u području kulture i umjetnosti) kojima je onemogućeno ili bitno otežano obavljanje njihove djelatnosti. Rok za predaju prijava je 20.11.2020. do 17 sati.

Sljedeća mjera koju Ministarstvo priprema je natječaj usmjeren na poticanje koncertne aktivnosti, koji se priprema u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom.

Kao i do sada, nastavit ćemo pratiti epidemiološku situaciju i u skladu s njom reagirati s mjerama usmjerenim prema svim partnerima u kulturom sektoru, posebno onima najugroženijima. U slučaju privremene nemogućnosti obavljanja kulturne djelatnosti uzrokovane koronavirusom, rok izvršenja odobrenih programa bit će produžen, što će se regulirati i jednom od odredbi ugovora.

Još jednom pozivamo sve dionike u kulturi, uključujući i publiku, na pridržavanje preporuka i odgovorno ponašanje kako bi se održavanje kulturnih aktivnosti nastavilo, a kultura održala živom.

>>> Javni poziv za potporu dijelu troška izvedbe u području kazališne, plesne i glazbene (klasična i jazz glazba) djelatnosti (Rok:16.11.2020. do 17 sati)

>>> Javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja (Rok: 20.11.2020. do 17 sati)

Datum:
04.11.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X