Dura
Novosti

KONFERENCIJA O INVESTICIJAMA U SPORTU

KONFERENCIJA O INVESTICIJAMA U SPORTU

U ponedjeljak, 30. studenoga 2020. godine održana je Konferencija o investicijama u sport u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog olimpijskog odbora na kojoj su prezentirani rezultati studije o investicijama u sport. Djelatnica Dubrovačke razvojne agencije DURA Luna Polić Barović sudjelovala je na konferencija koja je započela s pozdravnim govorima ministrice turizma i sporta Brnjac, predstavnice Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinde Grabar-Kitarović, potpredsjednika Vlade RH i ministra financija Zdravka Marića, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Matešu te predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića. Potpredsjednica Europske Komsije Dubravka Šuica i zastupnici u Europskom parlamentu Tomislav Sokol i Sunčana Glavak su se također obratili sudionicima i prezentirali širu europsku perspektivu.

U uvodnom obraćanju ministrica Brnjac istaknula je važnost sporta za društvo te njegovu promotivnu, zdravstvenu i gospodarsku vrijednost. Naglasila je da je donesena strategija u području sporta „Nacionalni program športa 2019.-2026.“ u kojoj je određen smjer razvoja sporta za osmogodišnje razdoblje te je istaknut fokus na ulaganje u sportsku infrastrukturu te pomoć lokalnom sportu i razvoju sportsko-rekreativnih aktivnosti za građane. Ministrica Brnjac posebno se osvrnula na trenutačnu situaciju istaknuvši kako Vlada RH i Ministarstvo turizma i sporta čini sve kako bi ovo teško razdoblje pandemije sektor sporta prebrodio sa što manje negativnih posljedica.

U zadnjem dijelu konferencije Alma Papić, predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora, prezentirala je plan investicija u sport, a dr. sc. Anna Kleissner i Günther Grohall iz SportsEconAustria prezentirali su studiju koja je provedena o investicijama u sport u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj, dok su dr. sc. Zvonimir Savić iz Hrvatske gospodarske komore i doc. dr. sc. Tomislav Globan s Ekonomskog fakultet u Zagrebu također prezentirali rezultate istraživanja o utjecaju ulaganja u sport.

KONFERENCIJA O INVESTICIJAMA U SPORTU
Datum:
30.11.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X