Dura
Novosti

DURA NA IUC CITY-TO-CITY KONFERENCIJI

DURA NA IUC CITY-TO-CITY KONFERENCIJI
DURA NA IUC CITY-TO-CITY KONFERENCIJI

3.12.2020g. u okviru programa Međunarodne urbane suradnje (International Urban Cooperation Programme – IUC) održana je četvrta City-to-City konferencija.

U dijelu konferencije pod nazivom ‘Pametna i digitalna rješenja kao pokretači zelenog oporavka’ naš kolega Stjepan Ćavar sudjelovao je u raspravi i predstavio je Dubrovnik Smart City projekt i suradnju Grada Dubrovnika s Panajijem (Indija), partnerom Dubrovnika u IUC programu.

IUC program uspostavio je više od 80 gradskih i 20 regionalnih parova diljem svijeta u cilju pronalaska održivih rješenja kao odgovor na izazove s kojima se gradovi susreću u svom razvoju. Ideja programa je da sudionici kroz zajednički rad, na lokalnoj razini implementiraju i provode zadane ciljeve Nove / EU urbane agende. IUC nudi priliku gradovima i regijama širom svijeta predstavljanje svoga rada i međusobnu razmjenu iskustava.

Na posljednjoj konferenciji predstavljeni su zajednički uspjesi, ali se raspravljalo i o izazovima s ​​kojima su se gradovi suočili i zajednički našli rješenja za njihovo prevladavanje. Konferencija je bila i prilika za okupljanje svih uključenih u IUC na jednom mjestu, virtualno, kako bi se čestitalo svima na radu, posebno u svjetlu poteškoća s kojima su se svi susreli tijekom ove izvanredne godine.

Datum:
03.12.2020
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X