Dura
Novosti

ODRŽANA RADIONICA “POKRENI SVOJ POSAO”

ODRŽANA RADIONICA “POKRENI SVOJ POSAO”
ODRŽANA RADIONICA
Baš kao što na jednom od rokovnika naših polaznika stoji motivacijska poruka “jedino što je nemoguće je ono što ne pokušaš”, upravo u tom tonu tekla je današnja radionica “Pokreni svoj posao”. Nastavljamo s programon Startup akademije a ovaj put prednostima i nedostacima pojedinog oblika organiziranog poslovanja s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti.

Energija kojom naša predavačica Antea Kaleb potiče polaznike da njihovi snovi ubrzo postanu stvarnost je jednostavno fantastična, kao i sve važne informacije koje im s lakoćom i razumijevanjem prenosi. 

Polaznici su dobili odgovor na niz pitanja a neka od njih su:

  1. Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekom je bolje otvoriti obrt, nekom drugom d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?
  2. Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?
  3. Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?
  4. Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?
  5. Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ukoliko sam već zaposlen?
  6. Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?
  7. Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?
  8. Kako koristiti poticaje zapošljavanja?
Hvala polaznicima na ukazanom povjerenju i vidimo se na nekoj od slijedećih radionica.
Datum:
09.02.2021
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X