Dura
Edukacije

KAKO SAMOSTALNO VODITI „PAUŠALNI“ OBRT

KAKO SAMOSTALNO VODITI „PAUŠALNI“ OBRT

Dubrovačka razvojna agencija nastavlja sa Startup Akademijom.  Ovaj put organiziramo besplatnu radionicu “Kako samostalno voditi “paušalni” obrt” koja će se održati u četvrtak, 13. svibnja 2021. g. u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati. Radionica traje 3h.

Radionica je namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti kroz tzv “Paušalni” obrt.

Cilj radionice je upoznati poreznog obveznika koju samostalnu djelatnost može obavljati kroz paušalno oporezivanje, kao i sva prava i obveze koje proizlaze iz važećih poreznih propisa o paušalnom oporezivanju.

Teme koje će se na radionici obraditi su slijedeće:

  • Koji je uvjet za paušalno oporezivanje dohotka od samostalne djelatnosti
  • Gdje i kada prijaviti obavljanje paušalne djelatnosti
  • Kolike su obveze poreza na dohodak i prireza, te doprinosa
  • Koji su rokovi plaćanja istih
  • Koje poslovne knjige (knjigovodstvo) i obrasce voditi
  • Obvezu ispostavljanja računa i fiskalizaciju
  • Što znači poslovati sa inozemstvom i oporezivanje istoga
  • Što kada se prekorače propisani uvjeti za paušalno oporezivanje

Radionicu vodi Nataša Bašić

Poduzetnica, računovođa i savjetnik za organizaciju poslovanja, financije i poreze. Nakon završenog ekonomskog fakulteta stječe desetogodišnje iskustvo u IT sektoru kao programer i sistem analitičar na razvoju poslovnog softvera za srednje i velike poduzetnike posebno u djelatnostima turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje i brodarstva – specijalizirana za izradu i implementaciju programa u dijelu računovodstva, financija i poslovne analize. Karijeru nastavlja kao financijski i operativni direktor tvrtke Importanne Resort Dubrovnik., financijski direktor građevinske tvrtke Konel d.o.o.Dubrovnik, te generalni direktor Hotela Lero Dubrovnik. Posebnu ekspertizu razvija za upravljanje tvrtkama s poteškoćama ili u reorganizaciji.

Od 2016. godine osniva, zajedno sa suradnicima, tvrtku ACCONTO koja pruža usluge vođenja poslovnih knjiga malim i srednjim poduzetnicima, savjetovanje u dijelu računovodstva, financija i poreza, pomoć pri osnivanju poduzeća, organizaciji poslovnih aktivnosti, odabiru te implementaciji IT rješenja.

U skoro tridesetogodišnjoj karijeri okušala se i kao predavač na visokoškolskim ustanovama, te bila angažirana na RIT Croatia u Dubrovniku, te na kolegiju softverskog inženjerstva tijekom poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prijave se zaprimaju putem slijedećeg linka: PRIJAVNICA

Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hr ili mob: 099 536 1271

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X