Dura
Natječaji Novosti

Radni programi i prvi natječaji iz programa Obzor Europa

Europska komisija je objavila službene radne programe za program Obzor Europa. Radni programi dostupni su na Funding & Tenders portalu na kojem se mogu pregledati otvoreni i nadolazeći natječaji.

Otvoreni natječaji

Naziv: Poseban ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – Društvena poduzeća

Status: Otvoren od 23. lipnja 2021. godine.

Prihvatljivi prijavitelji: Da bi bili prihvatljivi, prijavitelji moraju biti: Pravne osobe (privatna ili javna); Osnovani u jednoj od prihvatljivih zemalja: Zemlje članice EU; Zemlje koje nisu članice EU: Zemlje članice EEA gospodarskog područja, uključujući zemlje povezane s programom ESF+ ili koje su u pregovorima za sudjelovanje u programu. Biti nevladine, neprofitne organizacije, neovisne o gospodarstvu i tržištu; Misija prijavitelja mora biti u skladu s ciljevima ovog Poziva; Imati predstavnike u najmanje četrnaest (14) država članica Europske unije; Biti ovlašteni od svojih članova.

  • Rok za prijave je do 30. rujna 2021. godine do 17:00 sati po Bruxellesom vremenu. Vrijednost potpore: Očekuje se da će se godišnji proračun za operativne potpore kretati između 250.000 i 600.000 EUR po radnom programu.

Pozivom se žele osigurati posebna operativna bespovratna sredstva za 2022. godinu organizacijama koje će potpisati četverogodišnji okvirni sporazum o partnerstvu, tj. Mrežama aktivnim u područjima mikrofinanciranja i financiranja društvenih poduzeća. Aktivnosti koje će se financirati uključuju, između ostalog, terenske aktivnosti, uzajamno učenje između članova, istraživačke aktivnosti i doprinos za oblikovanje politike. ” Više informacija o natječaju možete pronaći na službenoj stranici Funding & tender opportunities.

Naziv: Okvirni sporazum o partnerstvu – Socijalna uključenost

Status: Otvoren od 23. lipnja 2021. godine.

Prihvatljivi prijavitelji: Da bi bili prihvatljivi, prijavitelji, uspostavljeni kao službene mreže, moraju biti organizacije na europskoj razini koje zadovoljavaju sljedeće uvjete: Osnovane su u jednoj od prihvatljivih zemalja: Zemlje članice EU; Zemlje koje nisu članice EU: Zemlje članice EEA gospodarskog područja, uključujući zemlje povezane s programom ESF+ ili koje su u pregovorima za sudjelovanje u programu. Biti nevladine, neprofitne organizacije, neovisne o gospodarstvu i tržištu; Statut prijavitelja mora biti u skladu s ciljevima ovog Poziva; Imati predstavnike u najmanje četrnaest (14) država članica Europske unije; Imati članove koji su uglavnom neprofitne organizacije; Biti ovlašteni od svojih članova; Biti samostalni prijavitelji; Dati na uvid program rada za četverogodišnje razdoblje počevši od 2022. godine.

Rok za prijave je do 28. rujna 2021. godine do 17:00 sati po Bruxellesom vremenu. Vrijednost potpore: Okvirni proračun namijenjen projektima u okviru ovog okvirnog partnerstva iznosi 56.900.000 EUR za razdoblje 2022.-2025. godine.

Cilj poziva je uspostaviti četverogodišnje okvirne sporazume o partnerstvu (FPA) s mrežama aktivnim na području socijalne uključenosti za razdoblje 2022.-2025. Aktivnosti koje će se financirati uključuju, između ostalog, terenske aktivnosti, uzajamno učenje među partnerima, istraživačke aktivnosti i doprinos za oblikovanje politika. Više informacija o natječaju možete pronaći na na službenoj stranici Funding & tender opportunities.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X