Dura
Novosti

DURA-i odobrena tehnička pomoć za projekt e-LAFIT-a od strane tajništva Čiste energije za otoke EU

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, tajništvo Čiste energije za otoke EU-a ocijenilo je podnesene prijave nakon zadnjeg poziva za tehničku pomoć, pozivajući otoke EU-a da se prijave za tehničku potporu za svoje projekte. Stiglo je ukupno 35 valjanih zahtjeva iz cijele Europe.

Otoci su trebali ispuniti obrazac za samoprocjenu kako bi definirali kategoriju potpore: istražiti, oblikovati ili djelovati. Tajništvo Čiste energije za otoke EU održalo je 20. travnja webinar o detaljima postupka prijave kako bi otocima pomoglo razjasniti zahtjeve i odgovoriti na njihova pitanja.

Prijave su morale biti predane do 4. svibnja. Tijekom foruma Čiste energija za otoke EU od 20. do 21. svibnja predstavljeni su projekti koji ispunjavaju uvjete za tehničku pomoć. Od 35 prijavljenih zahtjeva, 20 je odabrano za primanje tehničke pomoći, kako je najavljeno u Vodiču za prijavitelje. Kako bi se odlučilo koji će projekti biti izabrani, tajništvo je stvorilo kriterije ocjenjivanja: opis projekta, utjecaj i ponovljivost, organizacijsku strukturu, angažman dionika i usklađenost s ciljevima tajništva. Jedan od odabranih projekata je bio i e-LAFITI prijavljen od strane DURA-e.

Tajništvo Čiste energije za otoke EU i dalje nudi potporu europskim otocima za daljnji napredak u njihovoj tranziciji čiste energije. Od formuliranja strateških planova energetske tranzicije do studija integracije mreže, regulatorne analize ili pomoći u pronalaženju financiranja za konkretne projekte. Sljedeći poziv za tehničku pomoć bit će objavljen u veljači 2022. godine.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X