Dura
Natječaji

Objavljen Javni poziv za potporu putničkim agencijama i organizatorima putovanja u vrijednosti od 36 milijuna kuna

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja za koji su osigurana sredstva  iz državnog proračuna u vrijednosti od 36 milijuna kuna. Cilj dodjele potpore turističkim agencijama je nadoknada dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja, uz uvjet da ukupni iznos potpore ne može biti veći od 10.000 kuna po zaposleniku u turističkoj agenciji (u odnosu na prosječan broj zaposlenih na godišnjoj razini za 2020. godinu).

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju programa za pomoć pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora, turističkog sektora te industrije kulturnih i umjetničkih događanja za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID – 19, kojom nastavlja s mjerama pomoći namijenjenim pogođenim sektorima,  uključujući sektor turizma. Cilj je Programa doprinijeti pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kroz mjeru jednokratne državne potpore male vrijednosti.

Potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. godini pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. godinu od najmanje 75% i koje su subjekti malog gospodarstva (srednja, mala i mikro trgovačka društva izvan javnog sektora i obrti).

„Od početka pandemije Vlada RH kontinuirano vodi brigu o sektoru turizma kroz mjere očuvanja radnih mjesta, program državnih potpora te niz drugih instrumenata od kojih je jedan i ovaj Javni poziv. Za daljnju normalizaciju gospodarskih aktivnosti potreban je doprinos svakoga od nas – odgovorno ponašanje i ubrzanje procesa cijepljenja“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te dodala kako je pozitivna ocjena Europske komisije Nacionalnom planu oporavka i otpornosti početak strateške transformacije turizma te najvažniji instrument za oporavak.

Cjelokupnu dokumentaciju za provedbu predmetnog Javnog poziva moguće je preuzeti na službenim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

Izvor: Ministartstvo turizma i sporta

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X