Dura
Novosti

OSNOVANA LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA ZA RIBARSTVO

Održana je Osnivačka skupština nove Lokalne akcijske skupine u ribarstvu (FLAG) „Šabakun“ 11. listopada u prostorijama Studentskog doma u Dubrovniku. Lokalna akcijska skupina u ribarstvu (eng. Fisheries Local Action Group – FLAG) je partnerstvo predstavnika gospodarskog sektora ribarstva, civilnog i javnog sektora osnovano s namjerom izrade i provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) svog područja i lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Najvažnija zadaća FLAG-a uključuje izradu i provedbu Lokalne razvojne strategije, te poticanje lokalnog stanovništva na predlaganje, izradu i provedbu razvojnih projekata.

Skupštini su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave, te predstavnici civilnog i gospodarskog sektora koji su ujedno postali i članovi novog FLAG-a. Na sjednici je sudjelovalo 26 osnivačkih članova, od toga deset članova predstavnika javnog sektora, tri predstavnika civilnog, te trinaest predstavnika gospodarskog sektora. Na sjednici je sudjelovala Luna Polić Barović kao predstavnica Grada Dubrovnika u kojem će se nalaziti i sjedište FLAG-a. Dubrovačka razvojna agencija DURA pruža tehničku pomoć Gradu Dubrovniku u svim aktivnostima provedbe projekta.

Na konstituirajućoj sjednici izabrani su Upravni i Nadzorni odbor udruge. Predsjednikom je imenovan Ivo Glavić, vlasnik ribarskog obrta „GOF“ sa Šipana, a za voditelja FLAG-a izabran je Mato Oberan, predsjednik Ceha za ribarstvo Dubrovačko-neretvanske županije i voditelj FLAG-a Južni Jadran.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X