Dura
Novosti

DURA na tematskoj raspravi projekta “BOND 2” u Šibeniku

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i udruga Mreža BOND organizirali su u Adriatic Business Centre Šibenik tematsku raspravu “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj” za članove Mreže BOND. Na tematskoj raspravi je sudjelovala i djelatnica DURA-e Marijana Puljas. Ovo je druga u nizu tematskih rasprava koje su planirane u četiri regije Republike Hrvatske – sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Istri i Primorju te Dalmaciji. Rasprave su namijenjene članicama udruge Mreža BOND, a organizirane su u okviru aktivnosti Jačanja kapaciteta poduzetničkih potpornih institucija.

Tematska rasprava “Pravni aspekti na tržištu rada u Republici Hrvatskoj” obuhvatila je niz aktualnih tema koje se javljaju ne samo na početku, već i tijekom poslovanja poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj. Odvjetnica Ana-Marija Kajić sudionicima je pojasnila bitne elemente na koje trebaju obratiti pozornost u području radnog prava, zaštite na radu i rada stranih radnika, ugovornih odnosa i poslovanja s digitalnim nomadima, pokretanja i vođenja poslovanja online trgovine i samozapošljavanja. Zaključno, raspravljalo se o intelektualnom vlasništvu, autorskim i srodnim pravima, zaštiti autorskog prava, kako razlikovati žig, industrijski dizajn i patent te koju vrstu zaštite zatražiti, kao i o pravnim sredstvima koja stoje na raspolaganju u slučaju povrede zaštićenih prava.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X