Dura
Natječaji

Nagrada za europsku baštinu – Europa Nostra: otvoren poziv za 2022. godinu!

Ove godine obilježava se 20. godišnjica najprestižnije europske nagrade u području baštine – nagrade Europa Nostra.

Nagrada Europa Nostra je nagrada Europske unije u području kulturne baštine pokrenuta 2002. godine kao dio nekadašnjeg programa Kultura, a danas čini dio programa Kreativna Europa. Nagrada Europa Nostra dodjeljuje se jednom godišnje pojedinačnim ili grupnim ostvarenjima koje odlikuje izvanrednost u polju kulturne baštine na razini Europe. Nagrade se dodjeljuju kako bi se prepoznale i promicale najbolje prakse u zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine, poticala prekogranična razmjena znanja i iskustava diljem Europe, podizala svijest javnosti o europskom kulturnom naslijeđu te primjerima poticale daljnje pozitivne inicijative. Tijekom 20 godina, nagrade su donijele velike prednosti pobjednicima, kao što su veća nacionalna i međunarodna izloženost, povećan broj posjetitelja i nastavak financiranja.

Prijave za Nagradu Europa Nostra 2022 otvorene su do 1. veljače 2022. godine, a dostignuća u polju kulturne baštine nagrađuju se u sljedećim kategorijama:

  • Konzervacija & ponovna upotreba
  • Istraživanje
  • Obrazovanje, obuka i vještine
  • Angažman građana i podizanje svijesti
  • Prvaci baštine

Nagrada će se dodijeliti za tridesetak postignuća u području kulturne baštine iz Europe. Od toga, petorici laureata dodijelit će se Grand Prix i novčana nagrada od €10.000,00, a jedan će dobiti i nagradu publike (Public Choice Award) temeljem online glasovanja.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X