Dura
Natječaji

Akceleracijski program za održivi urbani turizam

Otvoren je natječaj za mikro, male i srednje poduzetnike (MSP) u okviru EU projekta pod nazivom “Tourban”, financiranim iz programa COSME. Glavni cilj ovog projekta je podrška mikro, malim i srednjim turističkim tvrtkama/obrtima u prilagodbi održivijim poslovnim modelima.

Projekt Tourban prepoznaje da su mala poduzeća okosnica turističkog sektora, ali i da im često nedostaje bolji pristup znanju i ulaganjima da postanu katalizatori održivosti.

Kako bi se suočio s tim izazovom i promovirao inovacije i održivost u urbanim sredinama, projekt će osigurati Akceleracijski program s bespovratnim sredstvima za tvrtke/obrte u ukupnoj vrijednosti od 600.000 eura za sve zemlje partnere, od kojih će 80.000 eura preko DURA-e biti dodijeljeno malim i srednjim poduzetnicima s područja Grada Dubrovnika.

Uz bespovratna sredstva, kroz akceleracijski program, poduzetnicima su ponuđeni treninzi, radionice i aktivnosti umrežavanja koji će podržati tvrtke/obrte u turističkom sektoru da se prilagode novim zahtjevima tržišta, poboljšavajući njihovu konkurentnost i održivost. Sve te aktivnosti su ključne za ovaj specifični povijesni trenutak krize Covid-19 koji trenutno živimo, ali i za održivost svih odredišta koja sudjeluju u projektu (Amsterdam, Barcelona, ​​Budimpešta, Kopenhagen, Dubrovnik, Kiel i Talin).

Kroz inovacije, usvajanje novih tehnologija ili oznaka i certifikata održivosti, kao i prelazak na poslovne modele kružnog gospodarstva, tvrtke će moći smanjiti svoju potrošnju i troškove. Uz to, moći će povećati svoje izvore prihoda boljom vidljivošću i pozicioniranjem, kako na lokalnom tako i na međunarodnom tržištu.

Više o projektu i uvjetima natječaja možete pronaći na sljedećem linku:

https://www.tourban.eu/2021/12/02/the-sustainable-urban-tourism-acceleration-programme-round-ii/

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X