Dura
Novosti

Dubrovnik kao primjer dobre prakse u sklopu treninga „Rad s mladima na lokalnoj razini“

Predstavnik Grada Dubrovnika Miho Katičić i predstavnica Dubrovačke razvojne agencije Luna Polić Barović sudjelovali su u treningu za jedinice lokalne i regionalne samouprave „Rad s mladima na lokalnoj razini“ u okviru projekta „Europe Goes Local“, koji se održao u Slunju od 18. do 21. siječnja 2022.

„Europe Goes Local“ trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u strateško partnerstvo. U okviru projekta jedinice lokalne samouprave osnažuju se kroz niz aktivnosti na europskoj i nacionalnoj razini te im se pruža podrška u kreiranju i implementaciji kvalitetnih i održivih politika za mlade. Od 2016. u projekt je na nacionalnoj razini bilo izravno uključeno 28 općina, gradova i županija s područja Republike Hrvatske, među kojima je i Grad Dubrovnik.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), organizator nacionalnih ciklusa treninga u okviru projekta „Europe Goes Local“, prepoznala je Grad Dubrovnik i sustav upravljanja Centrom za mlade te pozvala Grad Dubrovnik da taj model predstavi drugima gradovima kao primjer dobre prakse. Drugog dana treninga, koji se održao 19. siječnja, predstavnici iz Dubrovnika su predstavili sudionicima treninga dubrovački model suradnje Grada Dubrovnika i udruga mladih na razvoju Centra za mlade Dubrovnik. Organizatori i sudionici treninga ocijenili su dubrovački Centar za mlade kao pozitivan i inspirativan model dobre prakse za druge hrvatske gradove.

Ključna pitanja koja su se analizirala tijekom prezentacija primjera dobre prakse bila su slijedeća:

  • Što otežava razvoj rada s mladima na lokalnoj razini?
  • Što olakšava razvoj rada s mladima na lokalnoj razini?
  • Što je ključno za kvalitetu rada s mladima na lokalnoj razini?

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X