Dura
Novosti slider

NASTAVLJAMO S PROJEKTOM BOND 2

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i udruga Mreža BOND u okviru projekta BOND 2 su organizirali  dvodnevnu radionicu o analizi financijskih izvještaja u Makarskoj. Radionici su prisustvovali predstavnici poduzetničkih potpornih institucija iz Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. U okviru radionice prezentirana je detaljna analiza financijskih izvještaja.

Na radionici je prisustvovale članica uprave DURA-e Marina Lazarević i djelatnica Marijana Puljas, a istu je vodio Nikola Nikšić, CMC i ovlašteni računovođa, iz tvrtke Mirakul d.o.o. Govorio je o temeljnim financijskim izvješćima, tehnikama i alatima optimizacije bilance, horizontalnoj i vertikalnoj analizi, trendovima i promjenama u ekonomiji, likvidnosti poduzeća, zaduženosti, rentabilnosti. Spomenuo je i trenutnu situaciju vezanu uz pandemiju i objasnio kako osigurati kvalitetno financijsko poslovanje neovisno o krizi. Istaknuo je potrebu prilagodbe poduzeća pandemiji i krizi, koje su rezultirale i promjenom navika potrošača (okretanje zdravim navikama, prirodi i sl.), što znatno utječe na poduzetnike.

Radionica se održala u okviru Razvoja usluge digitalnog alata za financijsku analizu poduzeća s naglaskom na analizu financijskih izvještaja, kojom prilikom je zaposlenicima poduzetničkih potpornih institucija prezentiran alat koji će  nam pomoći u analizi financijskih izvještaja poduzeća koje savjetuju. Financijska analiza bitna je kako bi se poduzetnike moglo usmjeriti u adekvatne vrste financiranja njihovih projekata, bilo kroz programe kreditiranja koje nude banke i državne institucije poput HBOR-a i HAMAG-BICRO-a, bilo kroz bespovratne potpore osigurane iz EU fondova.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X