Dura
Natječaji

FINANCIRANJE MALIH I SREDNJIH PODUZEĆA U SKLOPU PROJEKTA EUROPEAN TOURISM GOING GREEN (ETGG) 2030.

Projekt European Tourism Going Green (ETGG) 2030, u kojem je partner i Hrvatska gospodarska komora, ima za cilj podržati europska mala i srednja poduzeća (MSP) u turizmu na njihovom putu prema većoj održivosti. Uz europsku mrežu stručnjaka za održivost, sveučilišta, poslovnih udruga, gospodarskih komora, turističkih organizacija i nevladinih organizacija (NVO), stvara se sustav prijenosa znanja i obuke za MSP na temu održivog upravljanja turizmom, koji će u konačnici dovesti do certificiranja održivosti za turistička poduzeća.

ETGG 2030 program za mala i srednja poduzeća sastoji se od sljedećih glavnih stupova:

  1. Podnositelji zahtjeva i korisnici bit će registrirani i imat će pristup platformi Tourism2030.eu koja pruža uslugu edukacije i online alata za održivost za cijelu EU.
  2. ETGG 2030 mentor će pridonijeti svojim stručnim znanjem i raditi sa svakim malim i srednjim poduzećem u prilagođenom programu podučavanja, obuke i razvoja vještina kako bi se podigle kompetencije održivosti malog i srednjeg poduzeća. Korisnici će biti vođeni kroz 12 mjeseci trajanja programa, uz individualne sesije s dodijeljenim mentorom.
  3. U svakoj partnerskoj zemlji će se održati tri nacionalne radionice kako bi se poboljšala održivost poduzeća koja sudjeluju.
  4. U sinergiji s ostalim programskim aktivnostima mala i srednja poduzeća mogu odabrati željeni ekološki certifikat održivosti i pokrenuti postupak, te dobiti certifikat za vrijeme trajanja projekta.
  5. Završna konferencija projekta u Beču na proljeće 2023. godine će biti mjesto umrežavanja korisnika i prezentacije najboljih rješenja/prakse, te će povećati vidljivost i pozicioniranje malih i srednjih poduzeća koja sudjeluju.
  6. Korištenje sustava obuke i stjecanje certifikata omogućit će malim i srednjim poduzećima da podignu svoj tržišni profil kvalificirajući se za uvrštenje na neovisno tržište održivog i odgovornog turizma s procjenom kvalitete – Green Travel Maps na Tourism2030.eu portalu.

Sudjelovati mogu mala i srednja poduzeća s područja Hrvatske iz jednog od sljedećih turističkih sektora:

  • NKD 55.10 Hoteli i sličan smještaj
  • NKD 55.30 Kampovi i prostori za kampiranje
  • NKD 79.10 Djelatnost putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora)

Tvrtka se mora nalaziti unutar ili blizu UNESCO zaštićenog kulturnog lokaliteta i/ili NATURA 2000 lokaliteta ili na području koje predstavlja veliku turističku atrakciju u destinaciji.

Podnositelji zahtjeva sa sjedištem Splitsko-dalmatinskoj županiji imat će apsolutni prioritet.

Sve usluge i aktivnosti biti će besplatne za mala i srednja poduzeća, a oni koji budu odabrani za sudjelovanje u ETGG2030 programu u Hrvatskoj mogu dobiti financijsku potporu u maksimalnom iznosu od 7.272 eura za sudjelovanje u ETGG 2030 projektnim aktivnostima.

Rok za prijavu je ponedjeljak, 11. travnja 2022. u 17:00 CET.

Prijavite se putem sljedećeg linka: PRIJAVA

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X