Dura
Novosti

Kick-off sastanak projekta SEADRION PLUS održan u Zagrebu

U sklopu projekta SEADRION PLUS održan je kick-off sastanak u Zagrebu 24. veljače 2022. godine u hotelu The Westin Zagreb Hotel. Na sastanku su sudjelovali djelatnici DURA-e Maris Radić i Mato Mojaš.

Sastanak je organiziran u hibridnom obliku, s 11 sudionika na licu mjesta i dva člana koji su sudjelovali online. Sastanku je prisustvovalo svih 5 partnera iz 4 zemlje, a pridružili su im se i predstavnik Zajedničkog tajništva programa Interreg ADRION i predstavnik Hrvatske nacionalne kontakt točke.

Skup je otvorio Hrvoje Mikulčić sa Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, poželivši dobrodošlicu svim partnerima i dao je riječ gospođi Adeli Franji iz Zajedničkog tajništva programa Interreg ADRION koja je istaknula očekivane rezultate projekta i ukazala na obveze u skorijoj budućnosti vezane za projektne aktivnosti. Predstavila je pravni okvir projekta i zahtjeve. Potom su iznesene neke od preporuka u vezi s nadolazećim izazovima, organizacijom projekta i provedbom aktivnosti. Svoje izlaganje zaključila je pravilima koja su specifična za 4. poziv za dostavu projektnih prijedloga, te poželjela svima puno sreće u provedbi projekta i plodnu raspravu do kraja sastanka. 

SEADRION PLUS: Poticanje razvoja tehnologija grijanja i hlađenja pomoću dizalica topline koje koriste morsku vodu u Jadransko – jonskoj regiji – PLUS

Glavni partner je Sveučilište u Zagrebu – Fakutet strojarstva i brodogradnje (Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture www.fsb.unizg.hr) i uključuje još 4 druga partnera:

  1. GOLEA: Goriška Local Energy Agency (www.golea.si)
  2. CERTH: Centre for Research and Technology Hellas (www.certh.gr)
  3. AKBN: National Agency of Natural Resources, Albania (www.akbn.gov.al)
  4. DURA: City of Dubrovnik Development Agency (hr)

Ukupna vrijednost projekta iznosi 149.790,00 EUR, pri čemu Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 134.115,00 EUR, a kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA II) 15.675,00 EUR-a.

Projekt traje 6 mjeseci, a vrijednost bespovratnih sredstava za Dubrovačku razvojnu agenciju DURA-u do.o. iznosi 20.295,00 EUR.

Platforma za kolaboraciju zainteresiranih strana i on-line praćenje rada dizalice topline:

https://seadrion.fsb.hr/

Dodatne informacije o projektu možete saznati i na stranici projekta i društvenim mrežama:

https://seadrion.adrioninterreg.eu/

https://www.facebook.com/SEADRION-295743781009951/?ref=py_c

https://www.youtube.com/watch?v=abTYWiiiojQ

Kontakt osoba za više informacija: Mato Mojaš, e-mail: mmojas@dura.hr

This article has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the article is the sole responsibility of DURA and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or ADRION programme authorities.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan promotivni seminar projekta SEADRION PLUS

Dura_user

Održan promotivni događaj u sklopu projekta SEADRION PLUS

Dura_user

SEADRION PLUS

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X