Dura
Novosti

Krenuli smo s Akceleracijskim programom s dobitnicima bespovratnih sredstava iz projekta TOURBAN

Kick off konferencija namijenjena svim dobitnicima bespovratnih sredstava dodijeljenih putem natječaja za mikro, male i srednje poduzetnike (MSP) u okviru projekta Tourban održana je danas putem video veze, a sudjelovalo je preko 70 poduzetnika diljem sedam zemalja partnera projekta. Da podsjetimo, akceleracijski program s bespovratnim sredstvima za tvrtke/obrte u ukupnoj vrijednosti od 600.000 eura dodijeljen je između zemalja sudionica projekta, od kojih je 80.000 eura preko DURA-e usmjereno na male i srednje poduzetnike s područja Grada Dubrovnika.

Sudionici akceleracijskog programa i dobitnici granta s područka Dubrovnika su:

  • Dubrovnik Deconstructed – Dubrovnik 2 Remember d.o.o.
  • Dubrovik Walking Trail – Majeutika d.o.o.
  • Dubrovnik Elafiti Islands Nomads – Sustainable Destination Strategy for Dubrovnik – Huck Finn Adventure d.o.o.
  • Dubrovnik Sustainable Tours – Gulliver DMC d.o.o.
  • Sustainable Visitor footprint in Dubrovnik – Eco Tuk Tours Dubrovnik d.o.o.
  • Great value, low impact – Obrt Maskeron
  • Dein – Dubrovnik Partner d.o.o.

Svi navedeni projekti su odobreni na temelju projekte aplikacije koja je ocjenjivana od strane neovisnih stručnjaka, a koja se temeljila na provedbi aktivnosti usmjerenih ka uvođenju inovacija u poslovne procese te usvajanju novih tehnologija  koje će im pomoći u povećanju prihoda kroz modele održivog poslovanja.

Tvrtka sa višegodišnjim iskustvom u pružanju turističkih usluga Huck Finn Adventure d.o.o, provesti će projekt vezan uz osmišljavanje novih održivih turističkih sadržaja na području Elafita, kako bi potpomogla razvoj otoka, zadržala posjetitelje dulje vrijeme na samim otocima i  na taj način pridonijela raspodjeli pritiska velikog broja posjetitelja na području Grada Dubrovnika. Isti cilj ima i tvrtka Dubrovnik Partner d.o.o., koja se također koncentrirala na Elafitske otoke te pružanje usluga koje će biti atraktivne posjetiteljima da požele provesti dulje vremena na otocima.

Mobilne aplikacije, kao jedan od alata za bržu, učinkovitiju i održivu komunikaciju sa klijentima, odlučile su unaprijediti tvrtke Dubrovnik 2 Rembmer, Gulliver DMC, Rentals Dubrovnik te obrt Maskeron. Tvrtka Dubrovnik 2 Remember ponuditi će cijelu listu održivih izleta i usluga u Dubrovniku i okolici, isto kao i tvrtka Gulliver DMC koja će uz to razviti i poseban booking software. Rentals Dubrovnik će također putem aplikacije ubrzati poslovne procese i monitoring, uštediti prirodne resurse te omogućiti klijentima brže rezervacije, dok će obrt Maskeron svojom aplikacijom ponuditi audio turistički vodič za manje posjećene krajeve i znamenitosti u Dubrovniku i okolici.

Tvrtka Majeutika će ponudom svog novog pješačkog izleta od Starog grada do Gruža uvesti novu i zanimljivu aktivnost za posjetitelje koji će imati prilike posjetiti malo manje poznate dijelove grada te čuti zanimljivosti iz povijesti, dok će tvrtka Eco Tuk Tours Dubrovnik nastaviti sa svojom praksom nuđenja održivih prijevoznih rješenja za turističke obilaske te kroz projektne aktivnosti dodatno raditi na mjerenju tzv. ‘carbon footprint-a’ te komunicirati prema ostalim tvrtkama u Dubrovniku ali i posjetiteljima, koliki je pozitivan učinak za okoliš postignut kod korištenja alternativnih oblika prijevoza.

U narednih 12 mjeseci, uz pomoć izabranih mentora sve navedene tvrtke će provesti aktivnosti svojih projekta, a krajnji rezultati biti će predstavljeni na finalnoj konferenciji projekta u Dubrovniku, predviđenoj za veljaču 2023.

Više o projektu pogledajte na web stranici projekta: www.tourban.eu

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X