Dura
Natječaji

Javni pozivi za predlaganje projekata iz područja skrbi o udrugama civilnog društva vrijedni više od milijun kuna

Grad Dubrovnik objavio je javne pozive za predlaganje projekata iz područja skrbi o obitelji, skrbi o djeci te javni poziv za predlaganje programa i projekata u području skrbi o mladima za 2022. godinu. Objavljen je i godišnji javni poziv za predlaganje programa iz područja skrbi o stradalnicima i sudionicima Domovinskog rata kao i poziv za programe iz područja skrbi o udrugama proizašlim iz Drugog svjetskog rata i poratnog razdoblja. Ukupna vrijednost navedenih javnih poziva iznosi 1.155.000,00 kuna.

Javni poziv za predlaganje programa i projekata u području skrbi o mladima za 2022. godinu iznosi 450 tisuća kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji udruga ili druga organizacija civilnog društva može ostvariti po pojedinom programu/projektu je pet tisuća kuna, dok je najveći iznos 255 tisuća. Prioritetna područja ovog javnog poziva su razvoj Centra za mlade i razvoj mreže klubova mladih na cijelom dubrovačkom području.

Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva u području skrbi o obitelji iznosi 150 tisuća kuna s najmanjim iznosom pet tisuća kuna i najvećim 150 tisuća kuna po programu/projektu. Navedeni javni poziv temelji se na razvoju sustava sprječavanja nasilja u zajednici, skrbi o žrtvama te rada s počiniteljima nasilja. Ovakav sustavan i komplementaran pristup proizašao je iz projekta BON koji je provodila udruga DEŠA u partnerstvu s Gradom Dubrovnikom.

Vrijednost Javnog poziva u području skrbi o djeci iznosi 100 tisuća kuna. Iznosi koje udruga ili druga organizacija civilnog društva može ostvariti po pojedinom programu/projektu kreću se od pet do pedeset tisuća kuna, ovisno o prioritetnom području ovog Javnog poziva. Svoje ciljeve Javni poziv temelji prvenstveno na Akciji gradovi i općine prijatelji djece te pozitivnim državnim propisima kojima se regulira skrb za djecu.

Javni poziv za predlaganje programa, projekata i manifestacija iz područja skrbi o stradalnicima i sudionicima Domovinskog rata za 2022. vrijedan je 380 tisuća kuna i ima dva prioritetna područja: Zajedno u ratu – zajedno u miru i Centar za branitelje. U prvom prioritetnom području iznosom od 280 tisuća kuna financirat će se do 20 programa, projekata i manifestacija. Kako je na prošlotjednom sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata pojasnio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, prijava na javni poziv je pojednostavljena, a planirana sredstva za sufinanciranje projekata i programa su povećana. U drugom prioritetnom području iznosom od 100 tisuća kuna sufinanciraju se administrativni, organizacijski i drugi izdaci obilježavanja značajnijih datuma iz Domovinskog rata.

Javnim pozivom za programe, projekte i manifestacije iz područja skrbi o udrugama proizašlim iz Drugog svjetskog rata i poratnog razdoblja predviđena su ukupna sredstva u iznosu od 75 tisuća kuna.

Svi detalji navedenih javnih poziva s potrebnom dokumentacijom, uključujući upute za prijavitelje, obrasce za prijavu i kriterije za bodovanje dostupni su na web stranici Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Natječajna dokumentacija može se preuzeti i u Upravnom odjelu na adresi Iva Vojnovića 31.

 

Prijave na javne pozive omogućene su i digitalnim putem klikom na link uz svaki javni poziv.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X