Dura
Novosti

ODRŽANA RADIONICA DIONIKA PROJEKTA e-LAFITI

Radionica za lokalne dionike projekta ‘e-LAFITI’, koji se financira iz programa „European Islands Facility“ – NESOI Europske Unije , održana je 25. ožujka 2022. u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. Ovom su prilikom Dubrovačka razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik, kao korisnici darovnice za provedbu projekta e-LAFITI predstavili njegov glavni cilj a to je izrada studije izvodljivosti o uvođenju električnih brodova prema Elafitskim otocima, dok su izvođači studije tvrtka iCat te prof.Goran Krajačić sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje predstavili nacrt same studije te smjer u kojem će se ona dalje razvijati.

Na radionici su bili prisutni predstavnici svih relevantnih institucija Grada Dubrovnika i Županije, predstavnici mjesnih odbora i otočana, kao i predstavnici turističkih operatera i brodara.

„European Islands Facility“ – NESOI projekt ima za cilj otključati potencijal EU otoka kako bi postali pokretači Europske Energetske Tranzicije kroz mobilizaciju više od 100 milijuna € investicija u projekte održive energije, kako bi se EU otocima omogućila prilika provedbe energetskih tehnologija i inovativnih pristupa na povoljan način. Projekti koje je NESOI odabrao, među kojima je I projekt e-LAFITI će primiti prilagođenu potporu na licu mjesta od strane konzorcija stručnjaka i izravno financiranje odabranim dodatnim lokalnim stručnjacima zahvaljujući kaskadnom mehanizmu, pružajući potporu strukturiranju solidnih projekata s potencijalom privlačenja investitora.

DURA-i je u sklopu navedenoga odobrena darovnica u iznosu od 60.000 EUR za studiju izvodljivosti za prijevoz električnim brodovima do Elafita.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X