Dura
Novosti

Održana je druga u nizu radionica za izbor predstavnika Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja

U četvrtak, 26. svibnja 2022., održana je druga u nizu radionica za izbor predstavnika Gradskog kotara Grad u Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“. Mara Kolić Pustić izabrana za predstavnicu Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja.

Hibridnim oblikom sastanka koji je kombinacija tradicionalnog i on-line, nakon održanog javnog glasovanja za predstavnicu Gradskog kotara Grad u Izvršnom odboru Plana upravljanja jednoglasno je izabrana gđa Mara Kolić Pustić, vijećnica GK Grad.

U uvodnom govoru Članica uprave DURA-e gđa Marina Lazarević je sve okupljene pozdravila u ime Zavoda za obnovu Dubrovnika, Grada Dubrovnika i DURA-e, te ih upoznala sa samim procesom izbora kandidata.

Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika gđa Mihaela Skurić predstavila je dokument Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“.

Zavod za obnovu Dubrovnika kao glavni koordinator za provedbu Plana upravljanja u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA započeo je proces radionica kroz koje će biti izabrani kandidati za Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja.

Odluka o usvajanju Plana u svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ donesena je u Dubrovniku 29. ožujka 2021. godine.

Svrha Plana upravljanja područjem svjetskog dobra je osigurati dugoročan sustav upravljanja koji će omogućiti očuvanje kvalitete, izvornosti i cjelovitosti svjetskog dobra, kao i sastavnica koje potvrđuju izvanredne univerzalne vrijednosti, istodobno održavajući kvalitetu života građana i aktivnu multifunkcionalnu namjenu gradskog središta. Osnovni princip Plana upravljanja je uskladiti institucionalne, društvene i ekonomske procese koji utječu na vrijednost svjetskog dobra. Plan upravljanja daje opće i konkretne smjernice za upravljanje i očuvanje svjetskog dobra te upućuje na međunarodno prihvaćene standarde i alate za upravljanje baštinom.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X