Dura
Novosti

Poziv zainteresiranim sudionicima s područja Grada Dubrovnika za članstvo u novom LAG-u

 

U sklopu priprema za osnivanje nove Lokalne akcijske skupine (LAG), Regionalna agencija DUNEA u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i jedinicama lokalne samouprave, organizira radionicu na kojoj će se potencijalnim budućim članovima predstaviti osnovne informacije o LAG-u, aktivnosti vezane uz formiranje novog LAG-a, te obveze i ciljevi članstva, a što je zaključak sastanka održanog u prostorijama Studentskog centra u Dubrovniku, 27. lipnja 2022. godine.

Pozivaju se svi zainteresirani sudionici s područja Grada Dubrovnika da se osobno ili putem e-maila, najkasnije do 10. srpnja 2022. godine, jave Dubrovačkoj razvojnoj agenciji DURA d.o.o., Branitelja Dubrovnika 15, 20 000 Dubrovnik (info@dura.hr).

Sukladno iskazanom interesu, sudionici će o mjestu i vremenu održavanja radionice biti pravodobno obaviješteni.

Na gore navedenom radnom sastanku, uz predstavnike Regionalne agencije DUNEA, sudjelovali su i predstavnici Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Dubrovačko primorje i Općine Župa dubrovačka, odnosno predstavnici jedinice lokalne samouprave koje će činiti područje novog LAG-a.

Voditeljica LAG-a 5, Katarina Slejko, prisutnim je sudionicima predstavila primjere dobre prakse, projekte i aktivnosti LAG-a 5. LAG 5 osnovan je 2012. godine kao neprofitna udruga i obuhvaća 11 jedinica lokalne samouprave: Blato, Janjinu, Korčulu, Lastovo, Lumbardu, Mljet, Orebić, Smokvicu, Ston, Trpanj i Vela Luku, te se po uspješnosti ubraja u vodeće u Republici Hrvatskoj.

 

Više o LAG-ovima:

Lokalne akcijske grupe (LAG) su tijela Europske Unije namijenjena podršci razvoju ruralnih regija koje okupljaju predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora koji se zajedno dogovaraju u cilju razvoja njihove regije. LAG je pravna osoba s usvojenim statutom, definiranim ciljevima i usvojenom lokalnom razvojnom strategijom te mogućnošću lakog pristupanja novih zainteresiranih dionika. Prema usvojenoj strategiji objavljuju se natječaji za dodjelu sredstava, savjetuju se dionici, te se procjenjuju i biraju projekti koji će se financirati. Također, LAG se bavi i aktivnostima informiranja, obuke, savjetovanja te provođenja konkretnih aktivnosti. Cilj pokretanja LAG-a je aktivno uključivanje ruralnog stanovništva i promicanje novih ideja i aktivnosti, osim onih tradicijskih, što potiče održivi ruralni razvoj i stvara nove izvore dohodaka u ruralnim područjima.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X