Dura
Natječaji

Javni poziv za dodjelu potpora ženama poduzetnicama

Grad Dubrovnik raspisao je novi Javni poziv za dodjelu potpora ženama poduzetnicama. Program obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu (50% i više), a koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva.

Sredstva za provedbu osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu, u Upravnom odjelu za turizam, gospodarstvo i more u ukupnom iznosu od 200 tisuća kuna.

Podsjetimo, program dodjele potpora ženama poduzetnicama uveden je u 2018. godine, a sredstva za njegovu provedbu dvostruko su povećana 2019. godine, kada je u proračunu osigurano 200 umjesto 100 tisuća kuna. U 2019. godini, nakon provedenog javnog poziva, gradonačelnik Mato Franković uručio je 23 ugovora o potporama korisnicama programa, a isti je ove godine ponovno pokrenut nakon što je privremeno obustavljen uslijed korona krize.

Poslovne aktivnosti za koje se navedenim programom odobravaju sredstva podijeljene su u dvije kategorije. Prva obuhvaća inicijalne troškove opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana i konzultantske usluge, izradu web stranice te sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, dok su u drugoj kategoriji obuhvaćene inovacije uvedene u poslovne postupke.

Svi uvjeti i propozicije ovog Javnog poziva, informacije o načinu prijave i rokovima, potrebnoj dokumentaciji kao i sve ostale pojedinosti dostupne su u tekstu Poziva odnosno uz objavu istog na stranicama Grada Dubrovnika (Natječaji)  te na stranici nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X