Dura
Natječaji Novosti

Javni poziv za program osposobljavanja njegovatelja za starije i nemoćne osobe

 

Grad Dubrovnik, u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom (DURA), provest će program osposobljavanja za njegovatelje starijih i nemoćnih osoba zbog nedostatka tog kadra na dubrovačkom području.

U tom se cilju raspisuje Javni poziv za program osposobljavanja njegovatelja za starije i nemoćne osobe.  Broj polaznika je ograničen na 15, a rok prijave je do 30. studenog 2022. Program osposobljavanja trajat će ukupno 65 dana, od čega se 12 dana odnosi na teoretski dio nastave, a ostatak je praktični dio. Prednost u programu osposobljavanja imaju nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe.

Troškove edukacije snosi Grad Dubrovnik, a kandidati su dužni položiti ispit za njegovateljicu/njegovatelja. Uz plaćanje troškova edukacije, Grad Dubrovnik se obavezao i organizirati nastavu, a obaveze kandidata su, uz polaganje ispita, i odazivanje na otvoreno radno mjesto njegovateljice/njegovatelja koje mu Grad Dubrovnik ponudi.

U Dubrovniku je sve više starijeg stanovništva o kojem treba adekvatno brinuti. Izgradnjom Doma za starije u Gružu te izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice Dubrovnik najvećim će se dijelom zadovoljiti potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika, što je jedna od najvažnijih mjera ove gradske uprave usmjerenih na podizanje kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi. No unatrag nekoliko godina potražnja za njegovateljima starijih i nemoćnih osoba  koje žive u vlastitom domu sve je izraženija. Stoga se i pristupilo osmišljavanju programa osposobljavanja njegovatelja, za koji se raspisuje ovaj Javni poziv.

Za preuzimanje dokumenata uz članak slijedite poveznicu.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X