Dura
Novosti

Informativni dan programa Obzor Europa

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i  Sveučilište u Dubrovniku organizirali su Obzor Europa informativni dan koji se održao 29. studenog 2022. u Studentskom domu u Dubrovniku.

Na informativnom danu sudjelovala je DURA, odnosno djelatnici Ivan Saltarić i Mara Čerjan.

Moglo se čuti o mogućnostima za izobrazbu istraživača i inovatora putem poziva za dostavu projektnih prijedloga u zemljama EU-a. Dan je bio usmjeren na pravila programa i način prijavljivanja projekta Obzor Europa te informiranje polaznika o Europskom istraživačkom vijeću (ERC).

Informativni dan korisnicima je u hrvatskoj omogućio upoznavanje s mogućnošću prijave projekta u okviru strateških partnerstva, umrežavanje istraživačkih institucija te im je pružena kvalitetna priprema za razvoj samih projektnih prijedloga.

Obzor europa Okvirni je program Europske unije za istraživanja i inovacije za razdoblje od 2021. do 2027. godine. On je jedan od ključnih instrumenata Unije za jačanje Europskog istraživačkog prostora, osnaživanje europske konkurentnosti, usmjeravanje i ubrzavanje digitalne i zelene tranzicije, europskog oporavka, pripravnosti i otpornosti. To ga čini najambicioznijim te ujedno i najvećim transnacionalnim okvirnim programom za istraživanje i inovacije u svijetu.

Više informacija o programu Obzor Europa možete pronaći na sljedećoj povezici.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X