Dura
Novosti

Održana međunarodna konferencija AGORADA+

 

Dvodnevna međunarodna konferencija AGORADA + na kojoj su sudjelovale više savjetnice u DURA-i Luna Polić Barović I Nataša Mirić, održala se na Zagrebačkom Velesajmu, u Zagrebu, 29. i 30. studenog 2022.

AGORADA+  je jedan od četiri glavna EURADA-ina godišnja događaja koji se održavaju u jednoj od  regija članica EURADA-e, a na kojem se raspravlja o raznim temama povezivanja I gospodarskog napretka na području EU te važnosti regionalnog razvoja uz potporu nacionalnih tijela I nadležnih institucija.

Po prvi puta sve članice EURADA-e u jednoj državi bile su domaćini ovogodišnjeg događaja, a uz DURU to su bile još SIMORA-e (Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije), ZARA – Zagorska razvojna agencija i ZADRA NOVA – Razvojna agencija Zadarske županije, sve uz potporu ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra.

Oba dana konferencije okupila su veliki broj predstavnika regionalnih razvojnih agencija, klasterskih organizacija, nacionalnih javnih tijela, poduzeća, ali i drugih organizacija koje pružaju potporu poslovanju država članica i regija Europske unije. Održan je niz panela I prezentacija na temu gospodarskog razvoja, djelovanja klastera na području EU I Hrvatske i važnosti regionalne suradnje te digitalizacije, gdje su sudionici imali prilike čuti novosti o djelovanju različitih čimbenika ekonomskog napretka te povezati se za daljnju suradnju.

AGORADA + je zaključena studijskim posjetom Gaming inkubatoru PISMO u Novskoj.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X