Dura
Novosti

Sudjelovali smo na okruglom stolu „RaSTom do razvoja poduzetništva“

Na poziv Razvojne agencije Split – RaST danas smo u hotelu Ambasador u Splitu sudjelovali na okruglom stolu s ciljem jačanja suradnje i umrežavanja poduzetničko-potpornih institucija. Na istom su sudjelovali predstavnici Grada Splita i Grada Zagreba, različitih poduzetničko-potpornih institucija Zicer iz Zagreba, incubator za nove tehnologije iz Šibenika, područni ured HAmag Bicro u Splitu, kao i predstavnici poduzetnika iz Urbane aglomeracije Split (HUP, Split Tech City, startup Omaguru).  Ispred Dure kao panelistica je sudjelovala Marijana Puljas.

Okrugli stol okupio je deset panelista različitih profila koji su kroz dva panela podijelili svoje profesionalno iskustvo i znanje te kroz razgovor o različitim temama došli do zajedničkih zaključaka i preporuka za unaprjeđenje institucionalnog okruženja za razvoj poduzetništva Urbane aglomeracije Split, s intencijom da se primjeri dobre prakse vremenom preslikaju bilo gdje u Hrvatskoj.

Najvažnije preporuke oko kojih su bili složni svi panelisti, kao i sudionici okruglog stola, odnose se na intenzivniju suradnju poduzetnika, jedinica lokalne samouprave i poduzetničko-potpornih institucija, kao i bolje umrežavanje i razmjenu informacija na svim razinama. Umrežavanje svih sudionika doprinijeti će razvijanju usluga i rješavanju problema u realnom sektoru koje će u konačnici jačati cjelokupno gospodarstvo. Odnos tijela javne vlasti prema poduzetnicima treba postati fleksibilniji i više trebaju osluškivati potrebe lokalne zajednice, poglavito u današnje digitalno vrijeme, a potporne institucije trebaju biti spona suradnje institucija i poduzetnika koja će olakšati njihov rast i razvoj. U tom kontekstu od svih prisutnih naglašena je iznimna važnost ovakvog i sličnih događanja u svrhu razmjene znanja s ciljem razvoja poduzetništva.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X