Dura
Natječaji

Natječaji za sufinanciranje sportskih programa u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini. Ukupna vrijednost raspisanih natječaja je 2.595.573,00 eura odnosno 2.186.041,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te 409.532,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Temeljni ciljevi su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta. Aktivnosti moraju biti usmjerene na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te omogućavanje što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću. Sve aktivnosti trebaju pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Također cilj je i organiziranim provođenjem programa obuke neplivača smanjiti broj slučajeva utapanja.

Natječajima se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“.

Natječaji su otvoreni danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 1. veljače do 2. ožujka 2023. godine, a sve potrebne informacije možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X