Dura
Novosti

DURA na konferenciji “Kulturne i kreativne industrije & baština” u Crnoj Gori

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjelovala je na međunarodnoj multidisciplinarnoj konferenciji naziva “Kulturne i kreativne industrije & baština: nove tehnologije” koja se održala od 24. do 26. ožujka 2023. u Petrovcu na Moru u Crnoj Gori. Organizator konferencije bila je nevladina udruga Društvo za kulturni razvoj “BAUO” iz Petrovca na Moru, a koja je na konferenciji okupila akademske stručnjake na temu, predstavnike institucija te javnih i privatnih organizacija iz Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije i Hrvatske.

Predstavnica DURA-e Kristina N. Vujanović, ovom je prilikom u okviru sekcije „Znanja za nove kulturne ponude“ predstavila rad Dubrovačke razvojne agencije te protekle, aktualne, ali i planirane DURA-ine projekte kao primjere dobre prakse u korištenju digitalizacije i novih tehnologija s ciljem očuvanja i promocije kulture i kulturne baštine grada Dubrovnika, jačanja kulturno-kreativnog sektora, ali i razvoja održivih modela turizma.

Konferencija je središnji dio višemjesečnog projekta „Zaštita, očuvanje i promocija nasljeđa putem novih tehnologija“, financijski podržanog od Općine Budva u okviru javnog natječaja za podjelu sredstava za projekte nevladinim organizacijama u 2022. godini. Riječ je o svojevrsnom nastavku uspješne konferencije „Kulturne i kreativne industrije & baština: potencijali i izazovi“ koja se održala od 4. do 6. ožujka 2022. godine.

Osim individualnih izlaganja i predavanja sudionika, tijekom konferencije održano je i plenarno predavanje posvećeno teorijskim i praktičnim izazovima u domeni kulturnih i kreativnih industrija, četiri okrugla stola s više sudionika u okviru kojih se raspravljalo o relevantnim temama u domeni kulturnih i kreativnih industrija poput javnih politika u kulturi i inovacijama, inicijativi „Budva-Boka Europska prijestolnica kulture 2028“, dizajniranju kulturnih i kreativnih industrija i poziciji KKI sektora između s jedne strane umjetnosti i kulture te s druge strane biznisa i profita.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X