Dura
Novosti

Održan posljednji partnerski sasatnak EU projekta Tourban

Ovaj tjedan održan je posljednji partnerski sasatmak projeta TOURBAN u Tallinu, Estonija na kojem je sudjelovala naša djelatnica Marijana Puljas.

30 mjeseci projekta, s 8 projektnih partnera, 60 malih/srednjih poduzetnika iz sedam europskih zemalja uspiješno se bliži kraju s jedanim ciljem – provedba održivih i inovativnih poslovnih praksi za bolju budućnost.

Projekt Tourban financiran iz EU programa COSME upravo je imao za cilj podupirati mala i srednja poduzeća u turizmu u prilagodbi prema održivim, nisko ugljičnim, kružnim i resursno učinkovitim poslovnim modelima kroz pružanje financijske potpore ali i izvora znanja za sticanje vještina u održivom poslovanju.

Projekt je započeo u rujnu 2020.godine, a projektno partnerstvo činilo je osam partnera iz sedam europskih zemalja: Španjolske, Estonije, Njemačke, Nizozemske, Danske, Mađarske i Hrvatske.

Tijekom trideset mjeseci provedbe aktivnosti koje su podržavale MSP u prenošenju najboljih međunarodnih praksi i razvoju inovativnih rješenja koja će im biti održivija i konkurentnija kroz nove i povećane tokove prihoda, smanjene troškove i smanjenu potrošnju resursa kao i bolju vidljivost i pozicioniranje projekt Tourban je potaknuo i međusektorsku suradnju kako bi se zatvorio krug u procesima kružne ekonomije i vodio transnacionalni pokret za održivost turizma u urbanim područjima diljem Europe.

Među 60 dobitnika financijske potpore je i 7 tvrtki iz Dubrovnika koje su prošle poseban jednogodišnji program aktivnosti koji je nudio treninge, radionice I umrežavanje te mogućnost uvođenja novih I inovativnih praksi ili rješenja u poslovanju.

Projekt Tourban je prepoznao da su mala poduzeća okosnica turističkog sektora, ali i da im često nedostaje bolji pristup znanju i ulaganjima da postanu katalizatori održivosti, stoga je njegova  financijska I edukativna potpora u današnjem vremenu još i značajnija.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X