Dura
Novosti

DURA je sudjelovala na URBACT Summer Universityju s projektima REMOTE-IT i ECOCORE

Zaposlenice Dubrovačke razvojne agencije DURA-e Nataša Mirić, Luna Polić Barović, Mia Kurtović i Kristina Vujanović sudjelovale su na trodnevnom događaju URBACT Summer University koji se održavao u švedskom Malmӧu od 28. do 30. rujna 2023. Ovom prilikom, sudionici trodnevnog događaja (iz 30 europskih zemalja), iskoristili su priliku za povezivanje s drugim europskim gradovima na temelju zajedničkih izazova. DURA je događaju prisustvovala predstavljajući svoja dva URBACT projekta – Remote-IT i EcoCore, odobrene zajedno s još 28 mreža gradova u sklopu URBACT IV programa Mreža za planiranje.

Prvog su dana sudionici sudjelovali u aktivnostima definiranja problema i izazova na lokalnim razinama te kreiranja vizije budućnosti sa željenim promjenama, surađujući pritom s partnerima vlastite mreže, kao i drugim URBACT mrežama srodne tematike, te uz pomoć prethodno prezentiranih i predloženih alata.

Sve aktivnosti drugog dana programa imale su za cilj educirati sudionike o najboljem načinu mapiranja i angažiranja lokalnih dionika u proces sudjelovanja i izrade Integracijskog akcijskog plana, što je odrađeno kroz niz praktičnih vježbi i zadataka te kroz umrežavanje s drugim gradovima.

Za završetak programa sudionici su trebali postaviti zajedničke ciljeve i planirati svoje pilot akcije simulirajući planiranje pilot aktivnosti na lokalnoj razini u svojim gradovima.

Podsjetimo, program URBACT nudi gradovima u Europi jedinstvenu priliku međusobnog učenja u cilju poboljšanja upravljanja i primjene dobrih praksi. URBACT mreže gradova potiču razmjene iskustava, izgradnju kapaciteta urbanih dionika u cilju učinkovitog razvoja i primjene rješenja. Trajanje projekata je od 1. lipnja 2023. do 31. prosinca 2025.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X