Dura
Novosti

TURNEJA DOBRA ENERGIJA Građani se informirali o solarnoj energiji

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik ugostili su u četvrtak, 21. rujna, turneju Dobra energija, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana. Na informativnim radionicama održanim u Studentskom domu u Dubrovniku građani su imali priliku za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

Turneja je započela “Sunčanim dnevnim boravkom” ispred Studentskog doma Dubrovnik, gdje su se građani, uz besplatnu solarnu kavu, mogli upoznati s komponentama male solarne elektrane,  upoznati se s digitalnim tečajem Solarna pismenost te napraviti okvirni izračun investicije u vlastitu solarnu elektranu.

Predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?” se održalo u 18:00 sati u Studentskom domu Dubrovnik. Na samom početku, gđa. Marina Lazarević, članica Uprave Dubrovačke razvojne agencije DURA-e je u ime Grada Dubrovnika i DURA-e izrazila dobrodošlicu građanima te predstavila plan informativnog predavanja na kojem su građani imali priliku čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana – od troškova, uvjeta koje je potrebno zadovoljiti, do obračuna i učinkovitog korištenja solarne energije u kućanstvu. Za građane prezentaciju je održala  gđa. Anita Burić, Zamjenica pročelnice Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more. To je bila prilika građanima za saznati više o aktualnom Javnom pozivu Grada Dubrovnika za sufinanciranje projektne dokumentacije solarnih elektrana za obiteljske kuće koji je otvoren do početka listopada.

Dubrovnik je deveti od jedanaest gradova koje ZEZ u sklopu ovogodišnje turneje Dobra energija obilazi do kraja studenog s ciljem da ih podrži u većem iskoraku prema solarnoj energiji koja u Hrvatskoj ima izuzetan potencijal. U svakom gradu-domaćinu turneje, ZEZ uz aktivnosti za građane održava i aktivnosti jačanja kapaciteta djelatnika gradske uprave za razvoj projekata solarne energije. U tome je poseban naglasak na solarnoj energiji u vlasništvu i/ili suvlasništvu građana, kroz planiranje mjera podrške građanima u ulaganju u solarne elektrane za obiteljske kuće i/ili razvoj projekata solarnih elektrana na javnim zgradama. Ovo je treće izdanje turneje Dobra energija kojom je ZEZ od 2020. obišao preko 30 gradova diljem Hrvatske.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X