Dura
edu u top slider Novosti

Prva faza projekta “Poduzetništvo u osnovnoj školi” završena

Dura je prošli tjedan pokrenula projekt „Poduzetništvo u osnovnim školama“ s ciljem poticanja poduzetničkog razmišljanja kod djece osnovnoškolskog uzrasta. 105 učenika sedmih i osmih razreda iz 7 dubrovačkih osnovnih škola se prijavilo za sudjelovanje u projektu te su formirali 29 timova koji će razvijati poduzetničke ideje te se natjecati za najbolje razrađenu ideju.

Prošli tjedan Dura je održala 7 radionica pod nazivom „Razvoj poduzetničke ideje” u svakoj pojedinoj školi. Učenici su upoznati s načinom razrade poduzetničke ideje kroz metodologiju „Platno poslovnog modela“ gdje su kroz praktičan primjer dobili pojašnjenje svojih zadataka. Predavačica na radionicama je gđa Snježana Kupres i sama poduzetnica, te NLP trener & coach, koja se već dugi niz godina bavi savjetovanjem u poduzetništvu. Kroz prvi tjedan projekta djeca su pokazala visoku motivaciju, kreativnost i zainteresiranost, što je dodatna inspiracija za provedbu ovog projekta.

Nadalje, nakon završenih radionica djeca imaju dva tjedna za primjenu naučenog na svom primjeru, nakon čega se sastaju s mentorom koji će im pružiti povratne informacije na napravljeni nacrt. Timovi propitkuju pojedinosti poslovnog plana pri čemu im mentor ukazuje na izazove, pružajući korisne savjete i potičući ih na ustrajnost pri suočavanju s nepredviđenim problemima. Nakon sastanka, svaki tim će nastaviti razvijati svoju ideju prema smjernicama mentora te će zatim dovršiti svoj poslovni plan putem izrade prezentacije kojom će predstaviti svoj projekt na finalnom događaju na kojem će se ocjenjivati najbolje razrađeni projekti.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X