Dura
Natječaji

EGSO otvorio prijave za Nagradu za civilno društvo – koja je ove godine posvećena mentalnom zdravlju

 

 

Organizacije civilnog društva, pojedinci i privatna poduzeća sada mogu prijaviti svoje neprofitne projekte za EGSO-ovu nagradu za potporu mentalnoj dobrobiti Europljana i Europljanki.

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) pokrenuo je 14. izdanje svoje Nagrade za civilno društvo. Kako bi nagradio kreativne i inovativne neprofitne projekte kojima se pomaže osobama s mentalnim bolestima i stvara okruženje poticajno za njihovu mentalnu dobrobit, bilo na individualnoj razini, bilo u okviru zajedničkih napora, EGSO je kao ovogodišnju temu odabrao mentalno zdravlje.

Izabrat  će se najviše pet dobitnika koji će dobiti nagrade u ukupnoj vrijednosti od 50 000 eura.

Rok za prijavu je 30. rujna 2023. u 10:00 sati (po briselskom vremenu).

Svečanost dodjele nagrada vjerojatno će se održati tijekom EGSO-ovog tjedna civilnog društva u proljeće 2024.

Cilj je ove EGSO-ove vodeće Nagrade za civilno društvo podići svijest o iznimnom doprinosu civilnog društva stvaranju europskog identiteta i građanstva te promicanju zajedničkih vrijednosti koje jačaju europsku integraciju. Nagrada je svake godine usmjerena na drugu temu koja je u datom trenutku posebno važna za EU.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu sve organizacije civilnog društva službeno registrirane u Europskoj uniji koje djeluju na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj ili europskoj razini. Prijaviti se mogu i osobe s boravištem u EU-u, kao i poduzeća koja su registrirana ili posluju u EU-u, pod uvjetom da su njihovi projekti isključivo neprofitni.

Birat će se samo one inicijative i projekti koji se provode u EU-u. Inicijative moraju biti ili već provedene ili u tijeku. Planirani projekti čija provedba nije počela do 30. rujna 2023. neće se uzimati u obzir.

Prethodna izdanja nagrade za civilno društvo:

Godine 2022. EGSO je izvanredno dodijelio nagradu za dvije teme: mlade i Ukrajinu. Nagradom su 2021. nagrađeni projekti u području klime kojima se promiče pravedna tranzicija. EGSO je 2020. umjesto Nagrade za civilno društvo dodijelio jednokratnu Nagradu za građansku solidarnost posvećenu borbi protiv pandemije bolesti COVID-19. Još neke od prethodnih tema bile su rodna ravnopravnost i osnaživanje žena, europski identiteti i kulturna baština te migracije.

Više informacija na sljedećoj povezici.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X