Dura
Natječaji

Kreativna Europa: Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2024.

Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) je u okviru programa Kreativna Europa otvorila Poziv na dostavu prijedloga za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju s rokom za predaju projektnih prijedloga 31. siječnja 2024. godine u 17:00 CET.

Vrijeme: 02.11.2023. – 31.01.2024.

Povezica: https://deskkultura.hr/hr/

Ovim pozivom podržat će se projekti usmjereni na promicanje europskih umjetnika u usponu i njihovih djela, poboljšanje njihove međunarodne vidljivosti i olakšavanje njihove cirkulacije. Projekti bi trebali poboljšati pristup i sudjelovanje u kulturnim događajima i aktivnostima, povećavajući angažman i razvoj publike. Također, projekti moraju biti osmišljeni kako bi pridonosili provedbi političkih prioriteta EU-a u području kulture, a posebice uvjeta rada umjetnika.

*Djelovanje europskih platformi otvoreno je za sve kulturne i kreativne sektore. Međutim, s obzirom na to da ova aktivnost ima za cilj ostvarivanje ciljeva Kulturne komponente Programa, projekti koji uključuju isključivo organizacije iz audiovizualnog sektora nisu ciljani korisnici.

U svrhu ove aktivnosti, projekti će morati uspostaviti platforme koje se mogu definirati kao izlozi ili odskočne daske sastavljene od koordinirajući organizacije i organizacija članica, sa zajedničkom strategijom programiranja i brendiranja.

Za ovaj poziv osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 47.400.000 za razdoblje 2024 – 2027 te će biti dodijeljena u godišnjim ratama koje će ovisiti o raspoloživim proračunskim sredstvima. Maksimalni iznos koji može biti dodijeljen po projektu iznosi EUR 2.800.000, a stopa sufinanciranja iznosi 80%.

Predviđeno je da podržani projektni prijedlozi – Platforme budu u trajanju do 48 mjeseci.

Projektni prijedlozi se ocjenjuju prema 4 osnovne kategorije, pri čemu je potrebno prijeći pojedinačni bodovni prag po kategorijama i ukupni bodovni prag (70/100):

  • relevantnost u odnosu na prioritete : 16 / 30 bodova
  • kvaliteta sadržaja i aktivnosti: 16 / 30 bodova
  • vođenje projekta: 11 / 20 bodova
  • diseminacija: 11 / 20 bodova

 

Više informacija pronađite na: Potpora za Europske platforme za promociju umjetnika u nastajanju 2024 (deskkultura.hr)

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X