Dura
Novosti Projekti

ZAPOČEO PROJEKT FU-TOURISM

 

FU-TOURISM: Podrška europskim MSP-ima u turizmu na putu prema zelenoj, digitalnoj i inkluzivnoj ekonomiji

Projekt FU-TOURISM, financiran iz programa COSME u vrijednosti od 4M eura, ima za cilj poduprijeti preko 100 malih i srednjih poduzeća (MSP) u turističkom sektoru na putu prema održivom poslovanju i ekonomiji.

Projekt vodi Eupolis (Hrvatska) u suradnji sa sedam partnera: Grad Dubrovnik (Hrvatska), Consell Insular de Menorca (Španjolska), Finnova (Belgija), Envolve (Grčka), SYNYO (Austrija), Vestbee (Poljska) i Open Impact (Italija).

Osim podrške malim i srednjim poduzećima, ostali ciljevi projekta su:

  • Promoviranje zelene, digitalne i inkluzivne ekonomije
  • Povećanje otpornosti sektora i usklađivanje s ciljevima Europskog ‘Green deal-a”
  • Kreiranje trajnih pozitivnih učinaka u sedam europskih zemalja, s fokusom na održivost i inovacije

Nadalje, projekt će uspostaviti platformu s povezanim klasterima suradnje “4 Helix”, kako bi se olakšala transformacija turističkih MSP-ova. Klasteri će omogućiti MSP-ima da budu u središtu turističkog ekosustava, primjenjujući multi-dionički pristup koji uzima u obzir šire potrebe destinacije, posjetitelja, ali i lokalnog stanonivštva.

Financiranje i značaj projekta:

  • Program COSME Europske unije katalizator je rasta i razvoja poduzeća i MSP-a.
  • Inicijativa FU-TOURISM je jedan od projekata financiranih programom COSME 2021. do 2027. godine, ističući se kao projekt suradnje s ciljem poboljšanja gospodarskog rasta, stvaranja novih radnih mjesta i povećanja konkurentnosti poduzeća širom Europe.

Kick off projekta održao seu Splitu, Hrvatskoj, 9. i 10. studenog, čime je obilježen početak ove 36-mjesečne inicijative. Partnerstvo je tom prilikom postavilo temelje za suradnju, osnivanje radnih grupa i definiranje metodologije upravljanja projektom tijekom njegova trajanja.

FU-TOURISM će tijekom 3 godine podržavati europske MSP-ove u turizmu u njihovoj tranziciji prema zelenoj, digitalnoj i inkluzivnoj ekonomiji, s fokusom na primjenu principa regenerativne ekonomije. Projekt će razviti podržavajući ekosustav za MSP-ove u turizmu, promovirajući veću suradnju na području inovacija između ovih tvrtki i inkubatora i akceleratora u sektoru.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X