Dura
Novosti

Večeras u sklopu desetog izdanja “DKKI 2023” održati će se prezentacijska večer Art of Your Mind powered by Pecha Kucha

U okviru jubilarnog desetog izdanja DKKI 2023., već tradicionalno održat će popularna prezentacijska večer Art of Your Mind powered by Pecha Kucha.

Pecha Kucha podrazumijeva prezentacijski format osmišljen kako bi prezentacije bile brze, dinamične i fokusirane. Sam naziv “Pecha Kucha” potječe iz japanskog jezika i otprilike se prevodi kao „čavrljanje“ ili na engleskom jeziku „chit-chat“, a prvi put je predstavljen 2003. godine u Tokiju od strane arhitekata Astrid Klein i Mark Dytham. Naziv odražava neformalnu i razgovornu prirodu samog formata prezentacije, potičući dinamičnu razmjenu ideja unutar sažetog i strukturiranog okvira.

Osnovna ideja Pecha Kucha prezentacije je da prezenter koristi 20 slika ili dijapozitiva, svaki prikazan u trajanju od 20 sekundi. Ukupno trajanje prezentacije tako iznosi točno 6 minuta i 40 sekundi po prezenteru. Ovakav format prezentiranja stvara dinamiku i eliminira dosadne i preduge prezentacije koje ne zadržavaju fokus gledatelja.

Kroz Pecha Kucha format, prezenteri su potaknuti da se fokusiraju na bitne poruke, budu jasni i koncizni te da koriste snažne vizualne elemente kako bi podržali svoje riječi. Ovaj format često se koristi na događanjima poput konferencija, predavanja i radionica, gdje se želi potaknuti živahna razmjena ideja i brza rotacija govornika, kao i umrežavanje u ležernom ambijentu nakon što se predstave svi prezenteri.

Ove godine fokus publike biti će na 11 zanimljivih prezentera, a prezentacija će se održati u ugodnom ambijentu Love bar-a.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X