Dura
Novosti slider

Treći transnacionalni sastanak mreže gradova Remote-IT održan u Murciji

Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjelovala je 5. i 6. ožujka na trećem transnacionalnom sastanku mreže gradova Remote-IT iz URBACT IV programa.

Sastanak je započeo službenim prijemom u Gradskoj vijećnici Murcije, gdje su sudionike projekta Remote-IT dočekali zamjenici gradonačelnika Murcije, gosp. José Ballesta German i gđa Mercedes Bernabé Pérez. Partneri su se uvodno dotaknuli Baseline studyja, glavne isporučevine prve faze projekta, osvrčući se na dosadašni napredak na lokalnoj i projektnoj razini te analizirajući što je potrebno pripremiti u sljedećih šest mjeseci projekta, uključujući testiranje pilot aktivnosti. Poseban dio sastanka posvećen je tzv. živoj knjižnici u sklopu koje su partneri dijelili uspješne primjere brendiranja odredišta i načine kako u sklopu projekta Remote-IT dodatno istražiti potencijale koje nose njihovi gradovi. Svaki partner imao je priliku podijeliti dosadašnja iskustva URBACT lokalne grupe (ULG), a naglasak je bio na isprobanim strategijama, njihovim motivima i postignutim rezultatima. Tijekom sastanka predstavljene su i neke od URBACT metoda praćenja napretka ULG-a čiji je cilj što uspješnije kreiranje Integrativnog akcijskog plana.

Mreža gradova Remote-IT želi odrediti nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada. Projekt istraživa načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija, smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života. Razmjenom iskustava gradovi definiraju ekonomska, društvena, ekološka pitanja koja novi oblici rada nameću. Projekt obuhvaća i određivanje načina na koje rad na daljinu mijenja urbanu sredinu i kako sukladno tome lokalne vlasti moraju djelovati.

Mreža Remote-IT sastoji se od različitih gradova i različitih lokalnih praksi, izazova i ciljeva. Transnacionalna razmjena i aktivnosti učenja omogućuju partnerskim gradovima uvid u prakse drugih gradova, razmjenu iskustava i kreiranje alata prilagođenih pojedinom gradu. Partnerski gradovi osim transnacionalnog elementa razvijaju i lokalnu mrežu dionika – lokalne akcijske grupe (ULG-ovi). Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) konačni su rezultati projekta, a kreiraju ih ULG-ovi svakog pojedinog partnerskog grada. Predstavljaju strateški dokument za daljnji razvoj pozitivnih politika na temu novih oblika rada – hibridnog i rada na daljinu.

Partneri na projektu su: Dubrovačka razvojna agencija DURA, Heraklion (Grčka), Camara de Lobos (Portugal), Brindisi (Italija), Tartu (Estonija), Murcia (Španjolska), Bukurešt (Rumunjska), Tirana (Albanija).

Ukupna vrijednost projekta: 744.100,00 EUR

Vrijednost projekta za DURA-u: 235.100,00 EUR

Trajanje projekta: 1.6.2023. – 31.12.2025.

Projekt Remote-IT možete pratiti putem web stranice i Instagram profila

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X