Dura
Novosti slider

Održan je treći sastanak URBACT lokalne grupe projekta Remote-IT

U prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURA-e 21. ožujka održan je treći sastanak URBACT lokalne grupe (ULG). Voditeljica projekta Nataša Mirić otvorila je sastanak kratkim predstavljanjem zaključaka s posljednjeg transnacionalnog sastanka održanog u Murciji 5. i 6. ožujka. Luna Polić Barović, voditeljica ULG grupe, upoznala je nove članove s dosadašnjim radom te je sve prisutne podsjetila na zaključke s posljednjeg sastanka, na kojemu je naglasak bio na analizi problema Dubrovnika u pogledu digitalnih nomada i to kroz vježbe matricu interesa i problemsko stablo. Središnji dio sastanka bio je posvećen daljnjem razvoju Integrativnog akcijskog plana kroz vježbe poput tablice rješenja i naslovnice budućnost. Ove aktivnosti potaknule su članove na kreativno razmišljanje i zajedničko pronalaženje rješenja za ranije prepoznate probleme. Najznačajniji izazov koji se istaknuo tijekom rasprave bio je neiskorišteni potencijal Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade. Sastanak je zaključen razgovorom o budućim planovima ULG-a, uključujući osmišljavanje male pilot akcije koja će biti provedena u Dubrovniku kao sastavni dio projekta Remote-IT.

Idući sastanak ULG-a planiran je za otprilike mjesec dana u novom co-working prostoru bivše tvornice TUP.

Projekt Remote-IT za cilj ima odrediti nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada. Projekt istražuje načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija, smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života.

Transnacionalna razmjena i aktivnosti učenja omogućuju partnerskim gradovima uvid u prakse drugih gradova, razmjenu iskustava i kreiranje alata prilagođenih pojedinom gradu. Partnerski gradovi osim transnacionalnog elementa razvijaju i lokalnu mrežu dionika – lokalne akcijske grupe (ULG-ovi). Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) konačni su rezultati projekta, a kreiraju ih ULG-ovi svakog pojedinog partnerskog grada. Predstavljaju strateški dokument za daljnji razvoj pozitivnih politika na temu novih oblika rada – hibridnog i rada na daljinu.

Za više informacija o projektu Remote-IT posjetite službenu web stranicu projekta i pratite nas na Instagramu.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X