Dura
Natječaji

Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u hotelima (JP EU-3/2024)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE NABAVE UREĐAJA ZA SPRJEČAVANJE NASTANKA BIOOTPADA (OTPADA OD HRANE) U HOTELIMA (JP EU-3/2024).

  • PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u hotelima je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje troškova nabave novih uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane). U smislu ovog Javnog poziva uređajima se smatraju dehidratori i digestori. Nabavom uređaja smanjuje se količina biootpada koji se odlaže na odlagalište, te se daje doprinos učinkovitom gospodarenju otpadom u skladu s načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

  • KORISNICI SREDSTAVA

Pravo na korištenje sredstava Fonda sukladno ovom Javnom pozivu mogu ostvariti pravne osobe, i to javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima i trgovačka društva.

  • SREDSTVA FONDA

Sredstva pomoći po ovom Javnom pozivu dodjeljuju se pravnim osobama, i to javnim ustanovama koje upravljaju zaštićenim područjima koje mogu ostvariti sufinanciranje do najviše 20.000,00 EUR, ali ne više od postotnog udjela koji je propisan Pravilnikom i to:

  • do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na području posebne državne skrbi Republike Hrvatske i u prvoj skupini otoka
  • do 60% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na području druge skupine otoka, odnosno na području određenom kao brdsko-planinsko područje
  • do 40% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, ukoliko se radi o projektima koji se provode, odnosno korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Sredstva subvencija dodjeljuju se trgovačkim društvima i to najviše do 40% opravdanih troškova po jednoj prijavi, ali ne više od 20.000,00 EUR po jednoj prijavi.

Po ovom Javnom pozivu svaki prijavitelj može dostaviti jednu (1) prijavu za sufinanciranje nabave uređaja.

  • DOSTAVA PRIJAVE NA JAVNI POZIV

Rok za dostavu prijave završava danom iskorištenosti predviđenih sredstava Fonda za ovaj Javni poziv, a najkasnije istekom kalendarske godine 31. prosinca 2024.

Detaljne informacije o Pozivu kao i obveznu dokumentaciju možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvor: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X