Dura
Natječaji

Otvoren poziv za bilateralnu suradnju u Zelenom i Plavom sektoru između Hrvatske i Norveške – Innovation Norway

U okviru Programa Inovacije, istraživanje, obrazovanje i konkurentnost, kojim upravlja Innovation Norway, objavljen je Otvoreni poziv za bilateralnu suradnju u Zelenom i Plavom sektoru. Pozivom će se financirati bilateralna suradnja između najmanje jednog partnera iz Hrvatske i najmanje jednog partnera iz Norveške. Poziv je sufinanciran sredstvima Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine.

  • Rok za prijavu: četvrtak, 18. srpnja 2024. u 13.00 sati.
  • Za završetak projektnih aktivnosti: 20. veljače 2025. godine.

Poziv ima za cilj unaprijediti dugoročnu bilateralnu poslovnu suradnju između Hrvatske i Norveške s fokusom u područjima Plavog rasta te Inovacijama zelene industrije.

Područja suradnje: obnovljivi izvori energije i drugi oblici čistih energetskih rješenja, učinkovitost resursa i kružno gospodarstvo, održivo plavo gospodarstvo, skladištenje energije uključujući baterije, transport s nultim emisijama uključujući ekološki transport, održivo biogospodarstvo i druga relevantna područja.

Prihvatljive aktivnosti mogu uključivati, ali nisu ograničene na: studije izvedivosti, prikupljanje podataka, izvješća, analize za obostrani bolji uvid o bilateralnim tržišnim mogućnostima, nove tehnologije, rješenja, studijska putovanja, radionice, umrežavanje, pronalaženje partnera, dijeljenje i prijenos znanja, tehnologiju , rješenja i najbolje prakse, uspostavljanje suradnje između klastera, poslovnih udruženja ili mreža u korist relevantnih poslovnih sektora.

Raspoloživa sredstva:

Ukupan iznos sredstava dostupan za projekte je 325.000 eura. Najmanji iznos bespovratnih sredstava za koji se može prijaviti je 25.000 eura, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava za koji se može prijaviti je 100.000 eura.

Tko se može prijaviti?

Poziv je otvoren za sve subjekte, javne ili privatne, komercijalne ili nekomercijalne, osnovane kao pravne osobe u Hrvatskoj ili Norveškoj.

Više informacija na sljedećoj povezici

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X