Dura
Natječaji

Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama (EnU-2/24)

 

 

 

Građanima koji su tijekom 2023. godine instalirali fotonaponske elektrane na svojim obiteljskim kućama Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje mogućnost 50% retroaktivnog povrata uloženih sredstava. Na javni poziv mogu se prijaviti građani koji su u razdoblju od 1. siječnja do zaključno s 29. prosinca 2023. godine na svojim kućama instalirali fotonaponsku elektranu i dobili potvrdu za trajni pogon. Nakon toga, sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije pa i fotonaponskih elektrana, bilo je moguće kroz program sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća, za što su se zahtjevi ponosili u ožujku ove godine. Također, novu šansu za prijavu imaju i građani, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće koji, iz nekog razloga, na prošlogodišnji poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana nisu dostavili svu potrebnu dokumentaciju, a udovoljavaju propisanim uvjetima.

Ukupno raspoloživ iznos sredstava Fonda po ovom Pozivu je 4.880.000,00 eura. Sredstva se dodjeljuju u visini od 600 eura po kW nazivne snage ugrađene fotonaponske elektrane, a najviše do 50% opravdanih troškova Projekta.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 4. studenog 2024. godine u 9:00 sati. Poziv traje do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi. Prijava na Poziv podnosi se isključivo elektroničkim putem, unosom podataka i učitavanjem dokumentacije u informacijski sustav eFZOEU.

Detaljnije informacije o ovom Pozivu kao i obvezna dokumentacija i prilozi nalazi se na sljedećoj poveznici: https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=242.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X