Dura
Natječaji

Javni natječaj HBOR-a: Prevencija i zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih

 

Javni natječaj HBOR-a za dodjelu donacija u 2024. godini

“DIJELJENJEM SMO JAČI“: PREVENCIJA I ZAŠTITA MENTALNOG ZDRAVLJA DJECE I MLADIH

Sredstva natječaja namijenjena su projektima koji su putem dijeljenja znanja i vještina usmjereni razvoju i zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih.

OPĆI CILJ NATJEČAJA

Stvoriti sigurnu i podržavajući okolinu koja će omogućiti mladima da se suoče s izazovima modernog društva i izgrade temelje za zdrav i produktivan život.

SPECIFIČNI CILJEVI NATJEČAJA

Razvoj i zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih, jačanje kapaciteta organizacija i stvaranje mreže podrške mentalnom zdravlju djece i mladih kroz pružanje potrebnih znanja i vještina djeci i mladima, obrazovnim radnicima i drugim obrazovno-odgojnim djelatnicima u osnovnim i srednjim školama, u domovima za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, centrima za odgoj i obrazovanje, organizacijama civilnog društva, zdravstvenim ustanovama, obiteljskim centrima i drugim ustanovama koje rade s djecom i mladima, te roditeljima djece i mladih.

KRITERIJI ZA ODABIR I PREDNOSTI PRI ODABIRU

Glavni kriterij za odabir su relevantnost projekta u odnosu na opisani problem te njegova kvaliteta kao i objektivne mogućnosti realizacije.

Kriteriji:

  • Relevantnost – jesu li aktivnosti jasne, opravdane i provedive (60 bodova)
  • Iskustvo i upravljači kapaciteti prijavitelja/partnera – postoji li jasna struktura upravljanja projektom, postoji li dovoljno iskustva u provođenju projekta, relevantnost partnerske organizacije za provedbu aktivnosti (15 bodova)
  • Proračun – jesu li troškovi relevantni za izvedbu projekta te jesu li realni u odnosu na planiranje rezultate (20 bodova)

PLANIRANI IZNOSI I UKUPNA VRIJEDNOST NATJEČAJA

Ukupan proračun Natječaja je 95.000,00 eura

Najniži iznos donacije po pojedinom projektu je 2.500,00 eura, što je ujedno i najniži iznos koji se može zatražiti u prijavi projekta.

Najviši iznos donacije po pojedinom projektu je 6.500,00 eura, što je ujedno i najviši iznos koji se može zatražiti u prijavi projekta.

U provedbi projekata prijavljenih na ovaj Natječaj obavezno je partnerstvo s jednom ili više organizacija koje imaju status pravne osobe.

Rok u kojemu se podnose prijave traje od objave Natječaja do 4.11.2024. do 23:59 sati koji je ujedno i završetak trajanja Natječaja.

Prijava je dostavljena u roku ako je Provoditelj Natječaja zaprimi do datuma i vremena naznačenog kao krajnji rok za podnošenje prijava (uključujući taj datum).

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Izvor: HBOR

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X