Dura
Natječaji

Javni natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti organizacija civilnog društva (udruga) (JN ZO/ENU 1/2024)

 

 

 

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost otvorio je Javni natječaj za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva (udruga) u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti za 2024. godinu (JN ZO/ENU 1/2024). Cilj ovog natječaja je podržati projekte koji doprinose očuvanju okoliša i energetskoj učinkovitosti putem aktivnosti koje podižu svijest i unapređuju praksu održivog razvoja.

Natječaj se odnosi na:

  • Zaštitu okoliša, uključujući sprječavanje nastanka otpada, ekološke akcije čišćenja, te edukativne programe o prilagodbi klimatskim promjenama.
  • Energetsku učinkovitost, kao što su aktivnosti koje promiču elektromobilnost i obnovljive izvore energije te suzbijanje energetskog siromaštva.

Svaka udruga može kao nositelj projekta prijaviti i ugovoriti najviše dva (2) projekta, pri čemu se dvije projektne prijave istog prijavitelja mogu odnositi samo na provedbu različitih aktivnosti iz točke I. Natječaja (nije moguće  prijaviti dva projekta za istu aktivnost).

Prihvatljivi prijavitelji za Javni natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti su organizacije civilnog društva, odnosno udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama. Uvjet je da su udruge upisane u Registar udruga te djeluju najmanje jednu godinu u Hrvatskoj, i to u područjima ekologije, zaštite okoliša, održivog razvoja, energetske učinkovitosti ili klimatskih promjena. Također, prijavitelji moraju voditi transparentno financijsko poslovanje i ispunjavati obveze iz prethodnih ugovora o sufinanciranju​.

Ukupan raspoloživi budžet za projekte iznosi 400.000,00 EUR. Najniži iznos donacije je 2.650,00 EUR, dok je najviši 10.600,00 EUR. Provedba projekta mora biti dovršena najkasnije u roku od 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora. Projekti se moraju provoditi na području Republike Hrvatske.

Rok za prijavu projekata je do 31. listopada 2024.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X